- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNoord-Holland wil meer vaarroutes voor sloepen

Noord-Holland wil meer vaarroutes voor sloepen

- Advertentie -

Delen

De provincie Noord-Holland is op zoek naar projecten die bestaande sloepennetwerken kunnen verbeteren en uitbreiden. Hier is 200.000 euro subsidie voor beschikbaar.

Noord-Holland is een belangrijke waterrecreatieprovincie en de provincie wil deze positie en versterken vanuit economisch en maatschappelijk belang. “De aanwezigheid van goede en voldoende vaarroutes is daarbij heel belangrijk”, aldus de provincie.

 

Sloepennetwerk

Een sloepennetwerk is een netwerk van vaarroutes. Deze vaarroutes staan vermeld op bordjes die aangeven waar gevaren kan worden met sloepen. De routes zijn met elkaar verbonden via knooppunten. Recreanten kunnen binnen dit netwerk vaarroutes uitzetten door gebruik te maken van de informatiepanelen langs de route of met behulp van kaarten.

In delen van Noord-Holland bestaan al sloepennetwerken. De bedoeling is om het sloepennetwerk uit te breiden en te verbeteren.

 

Elektrisch varen

Een bijzonder aandachtspunt bij deze subsidieregeling is duurzaamheid. Daarom komen alleen voorzieningen die elektrisch varen beter mogelijk maken, voor subsidie in aanmerking. Het kan bijvoorbeeld gaan om de aanleg van oplaadpunten en voorzieningen voor zogenoemde electric only-routes.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -