Nieuwe naam voor Scheepswerf Visser

0

Om zich beter als werkmaatschappij van de Damen Shipyards Group te kunnen profileren, gaat Scheepswerf Visser verder als Damen Shipyards Den Helder. Het voormalige familiebedrijf, met vestigingen in Den Helder en Oudeschild op Texel, maakt al sinds 1993 deel uit van de wereldwijd opererende wervengroep.

Visserij
Als familiebedrijf kan Scheepswerf Visser terugblikken op een rijke historie, die zijn oorsprong vond in 1923. In dat jaar gingen de broers Willem en Klaas Visser zich in Den Helder bezighouden met scheepsonderhoud en -reparatie. Eerst met Scheepswerf De Hoop en vanaf 1928 ook met Scheepswerf De Lastdrager. Beide werven lagen in Den Helder naast elkaar aan de Koopvaardersbinnenhaven.

De vestiging van Damen Shipyards Den Helder aan de Koopvaardersbinnenhaven in Den Helder.

In 1968 werden de werven onder de vlag van Scheepswerf Visser samengevoegd. Door de jaren heen wist men een grote reputatie in de visserij te verwerven door naast scheepsonderhoud en -reparatie ook talloze nieuwbouwprojecten uit te voeren. In 1993 werd de werf een 100-procents werkmaatschappij van de Damen Shipyards Group. Daarna werden steeds meer werkzaamheden verricht voor de offshore, bagger en sleepvaart. Ook Rijkswaterstaat en de Koninklijke Marine gingen vaker gebruik maken van de expertise van de Helderse werf. In 2007 werd Texdok uit Oudeschild overgenomen.

Anders profileren
Algemeen directeur Jelle Loosman zegt over de naamswijziging: “Wij zijn er trots op dat ons bedrijf deel uitmaakt van een heel sterke wervengroep en willen dit graag meer uitdragen. Verder willen wij ons door de veranderingen in het werkpakket en de ontwikkelde visie op de toekomst anders in de markt gaan profileren.”
“De naamswijziging heeft geen gevolgen voor onze structuur, organisatie en werkgelegenheid en ook niet voor de aangegane verplichtingen. Wij blijven ons als middelgrote scheepswerf richten op onderhouds- en reparatiewerk aan alle voorkomende scheepstypen en gaan daarnaast nieuwbouw niet uit de weg.”

Landingsvaartuigen
Damen Shipyards Den Helder telt op dit moment zeventig medewerkers, verdeeld over de twee vestigingen. De werf heeft dit jaar met succes een grote opdracht afgerond: de bouw en levering van een serie van twaalf landingsvaartuigen (LCVP’s) voor de Defensie Materieel Organisatie.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.