Nieuwe ligplaatsen Maashaven zijn klaar

0
(foto Endenburg)

Afgelopen weekend zijn in de Rotterdamse Maashaven de nieuwe ligplaatsen voor de binnenvaart in gebruik genomen. Het gaat in totaal om dertien pontons in het oostelijke gedeelte aan zowel de noord- als de zuidzijde. Ze zijn goed voor tientallen ligplaatsen (afhankelijk van de grootte van de schepen).

 De pontons vormen een onderdeel van de vier jaar geleden aangekondigde herinrichting van de Maashaven. Havenbedrijf Rotterdam is blij met de nieuwe pontons. “Gebruiksvriendelijk, meer stroom. En vóór de Kerst gereed. De nieuwe pontons passen in het streven om de binnenvaart in het centrum van Rotterdam te houden”, aldus projectmanager Jannet de Bruijne-Bredius.

Meer walstroom

De pontons kunnen met het getij meebewegen. Ze worden op hun plek gehouden door twee stalen buispalen per ponton. Aan de zuidzijde zijn ze voorzien van hoge trappen zodat schippers veilig van hun lege schepen kunnen stappen.

Ook de walstroom is aangepast. Er komen meer schepen aan de pontons, dus is er ook meer elektriciteit nodig. De pontons zijn aangelegd door DEME. Endeburg zorgde voor de walstroom.

Het is nog onbekend wat gebeurt met de plannen van de gemeente voor de aanleg van het getijdenpark in de Maashaven. Het Havenbedrijf heeft inmiddels onder water al wel de voorbereidingen daarvoor afgerond.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.