Nieuwe directeur voor Jongert

0

Eel Kant (53 jaar) is sinds 1 juli algemeen directeur van Jongert Shipyard in Wieringerwerf. Direct na zijn studies aan de HTS en de Technische Hogeschool startte Kant in de commerciële scheepsbouw. Later maakte hij de overstap naar de jachtbouwsector waar hij gedurende zestien jaar werkte bij Royal van Lent (onderdeel van Feadship). Hij nam daar afscheid als project manager. Van 2003 tot 2010 was Kant algemeen directeur van Oceanco.

Eel Kant. (foto E.J. Bruinekool Fotografie)

Als gevolg van de financiële crisis heeft de jachtbouwsector wereldwijd te kampen met een krimpende markt. Hoewel ook Jongert Shipyard merkt dat het aantal aanvragen terugloopt, is Kant ervan overtuigd dat de werf de crisis goed zal doorstaan. “Kwaliteit, kracht en innovatie zijn het antwoord op deze problematiek. De werf die kwaliteit garandeert, samenwerkt met partners en zo de krachten bundelt én die blijft investeren in innovaties is verzekerd van continuïteit. Werven moeten zich onderscheiden, iets extra’s bieden. Daarnaast zal de klant vragen om een solide financiële basis. Het feit dat Jongert Shipyard voldoende werk heeft en nog steeds aanvragen krijgt voor potentiële opdrachten bewijst dat onze klanten en relaties ons hun vertrouwen schenken. Wij garanderen hen continuïteit en stabiliteit.”

VeKa Group
Jongert Shipyard behoort tot een consortium waarvan ook VeKa Group, gespecialiseerd in de ontwikkeling, bouw en afbouw van binnenvaart- en zeeschepen, deel uitmaakt. “Het consortium biedt ons een financieel gezien buitengewoon solide basis. Bijkomend voordeel is dat wij binnen het consortium ook gebruik kunnen maken van elkaars capaciteiten”, vertelt Kant uit. “Vooral het feit dat Jongert de beschikking heeft over de faciliteiten in binnen- en buitenland van VeKa Group biedt ons unieke mogelijkheden.”

Zeilliefhebber
Hoewel Kant ruim twee decennia actief is geweest in de motorjachtwereld, is hij een echte zeilliefhebber. “Ik heb het natuurlijk nooit hardop gezegd, maar als ik eerlijk ben, vind ik dat op een jacht een mast hoort te staan en dat zeilen er niet zijn voor de sier maar om zo vaak mogelijk te gebruiken.! Privé vaar ik dan ook een klein zeiljachtje en zodra het kan, ben ik op het water te vinden. Bij Jongert, waar schitterende zeil- én motorjachten worden gebouwd, voel ik me dan ook prima thuis.”
In opdracht van Rabobank heeft Folkert Brongers de regie gevoerd over de bouw en afbouw van een tweetal projecten die Jongert Shipyard in 2009 overnam uit de failliete boedel van de oude Jongert-werf. Zodra beide projecten zijn opgeleverd, neemt Brongers afscheid van de werf.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.