Nieuwe bestuursleden voor jubilerend Steunpunt

0

De Stichting Steunpunt Binnenvaart van de AMVV heeft drie nieuwe bestuursleden. Het zijn voormalig binnenvaartpredikant Gert van Zeben, EOC-bestuurder Tom Boerema (op persoonlijke titel) en Erik van Toor. De laatste is sinds 1 januari directeur van Veerdienst Schoonhoven en was voorheen directeur Markt en Economie bij BLN.

Zij volgen Marga Barnard-Jezek en Jaap Louwes op, die onlangs statutair aftraden. Voorzitter van het Steunpunt is Henk Mos. Bert Dik blijft secretaris/penningmeester.

 

1400 hulpvragen in 10 jaar tijd

Steunpunt Binnenvaart biedt schippers als “bruggetje naar de wal” hulp bij ziekte,  ongevallen, financiële en sociaal-maatschappelijke vragen en problemen. Het Steunpunt bestaat in maart tien jaar. In die tijd kwamen ruim 1400 hulpvragen binnen.

‘Het Steunpunt voorziet duidelijk in een behoefte en krijgt ook steeds meer bekendheid’, zegt coördinator Lilian van Hiele. ‘Het 10-jarig bestaan is een mooi moment voor een nieuwe website. Verder is het bestuur uitgebreid, is de naam van de stichting aangepast en hebben we een nieuwe e-mailadres: info@steunpuntbinnenvaart.nl.’

 

Jubileum

Steunpunt Binnenvaart werd in 2005 opgericht nadat de overheid de subsidie aan de welzijnsorganisaties in de binnenvaart had stopgezet. Het AMVV-bestuur besloot het nog beschikbare geld in te zetten voor de opzet van een  steunpunt waar iedereen in de binnenvaart een beroep op kan doen.

Eind maart is er een besloten jubileumbijeenkomst voor de ruim honderd mensen van instanties/organisaties in en om de binnenvaart waar het Steunpunt mee samenwerkt.

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.