Eerste palen grond in voor LNG Break Bulk-terminal

0

De eerste palen voor de LNG Break Bulk-terminal op de Maasvlakte zijn geslagen. De bouw moet eind 2015 gereed zijn. De terminal kan dan in 2016 in gebruik worden genomen.

Het gaat om een nieuw te graven insteekhaven en de bouw van een LNG-overslaginstallatie bij de Gate Terminal. Daardoor kunnen kleine hoeveelheden vloeibaar aardgas worden verladen naar bunkerschepen en kleine LNG-tankers.

Van stookolie naar LNG

De bouw van de LNG Break Bulk terminal past in het beleid van het Havenbedrijf Rotterdam. Dat is erop gericht om de transitie van stookolie naar LNG als brandstof voor scheepvaart te stimuleren en de markt voor LNG tot volle ontwikkeling te brengen in Rotterdam.

De Europese Unie ondersteunt de bouw van de LNG Break Bulk-terminal. Die heeft in totaal een bedrag van 34 miljoen euro gereserveerd voor de aanleg van breakbulk-terminals in Gothenburg en Rotterdam.

 

Gate Terminal

Sinds 2011 heeft Rotterdam een speciale terminal voor de op- en overslag van vloeibaar aardgas: de Gate Terminal. De eerste binnenvaartschepen die op LNG varen doen inmiddels Rotterdam aan. Het Havenbedrijf investeert in de nautische infrastructuur voor LNG, is nauw betrokken bij de totstandkoming van de benodigde (inter)nationale regelgeving en investeert in de samenwerking met relevante partners.

 

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.