Nieuwbouw Veth Propulsion bereikt hoogste punt

0

De nieuwbouw bij Veth Propulsion heeft het hoogste punt bereikt. Hoofdaannemer Staton Bouw is aan het Nanengat in Papendrecht volop bezig met de afwerking en afbouw van de productiehallen. Die worden over twee weken opgeleverd. Daarna volgt de afbouw van het kantoorpand, dat drie verdiepingen telt en eind 2015 in gebruik genomen kan worden.

Met de komst van het nieuwe kantoor en de bedrijfshallen krijgt Veth Propulsion er 8.000 m2 ruimte bij. Dit moet ervoor zorgen dat Veth Propulsion nu én in de toekomst voldoende productieruimte heeft voor de toenemende wereldwijde vraag naar zijn roerpropellers en boegschroeven.

 

Duurzaam bouwen

Het Veth-pand wordt duurzaam gebouwd. Zo is de verlichting in de bedrijfshallen deels komen te vervallen en zijn zogeheten suntrackers geïnstalleerd. Dit roterende spiegelsysteem volgt de zon de gehele dag met behulp van een GPS-motor die door een zonnecel wordt aangestuurd.

Het gebouw is voorzien van hoogwaardige isolatie waarbij ook rekening gehouden is met de geluidsluwe productieruimte. Daarnaast zijn duurzame isolatiematerialen gebruikt voor de gevels en daken. Ook wordt er zonwerend HR++ triple isolatieglas gebruikt bij de beglazing van het kantoor. ‘Met behulp van deze maatregelen houden wij de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk’, zegt algemeen directeur Erik Veth.

 

Hoogste punt Veth1

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.