Niet in file op A15 dankzij inzet binnenvaart

0

Om de files op de overvolle A15 te vermijden (en een beetje te verminderen) haalt wegvervoerder Hurkens voortaan dagelijks drie containers op in de Waalhaven in plaats van op de Maasvlakte. Tussen Maasvlakte en Waalhaven gaan de containers over water.

Deze vorm van spitsmijden is een pilot en start maandag 3 oktober 2011. De proef van Hurkens Transport & Expeditie uit Zwartewaal duurt drie maanden. Hij wordt ondersteund door De Verkeersonderneming Slim Bereikbaar en moet uitwijzen dat de betrouwbaarheid van de leveringen verbetert én dat de aanpak rendabel is, zodat deze aanpak na de pilot voortgezet kan worden.

Kortere reistijd in de spits
Hurkens Transport & Expeditie wil zijn klanten garanderen dat de containers op tijd geleverd worden. Door het vervoer vanaf de Waalhaven is de reistijd in de spits korter en het aflevermoment betrouwbaarder. De containers staan ’s ochtends vroeg al klaar bij Mainport Rotterdam Services (MRS) in de Waalhaven.
In overleg met de klant bepaalt de planner welke containers per binnenvaartschip naar de Waalhaven gaan voor verder transport per truck naar de klant. Transportondernemer Ed Hurkens: “Deze aanpak geeft ons meer flexibiliteit en verhoogt onze service en zo krijg je een tevredener klant.”
Er blijven op een dag tijd en capaciteit (vrachtwagens) over om bij meer klanten te kunnen leveren. Wanneer de proef succesvol verloopt zal Hurkens meer containers per dag via de binnenvaart vervoeren.

Pilot Spitsmijden Vrachtverkeer

De trucks van Hurkens Transport & Expeditie ontlopen zo de vertragingen op de A15 en op de terminals. Ze arriveren op betrouwbare tijden met vracht bij de klanten. In eerste instantie wordt er gestart met drie containers voor drie klanten. Doel is te bepalen of deze aanpak rendabel is en toepasbaar bij andere transportbedrijven.
De pilot is de eerste pilot van het Programma Spitsmijden Vrachtverkeer van De Verkeersonderneming Slim Bereikbaar. De komende maanden gaan er diverse pilots van start.
De Verkeersonderneming Slim Bereikbaar ondersteunt zo ondernemers die de A15 spits willen mijden met het opzetten en realiseren van een pilot. Doel is dat bij een succesvolle pilot ondernemers doorgaan met spitsmijden. De aanpak helpt om de bereikbaarheid van de Rotterdamse haven te verbeteren.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.