Museumwerf Vreeswijk start schipperscafé

0

Op de Museumwerf Vreeswijk is weer een enorm aanbod aan werk. Er wordt gehellingd, gerestaureerd, gerepareerd en geschilderd. Nu de Museumwerf ook het veer Vrevia tussen Vreeswijk en Vianen exploiteert, is het een heel bedrijf geworden.

Vanaf vrijdag 30 maart is er een maandelijks Schipperscafé in het Theehuys. Elek laatste vrijdag van de maand zijn (oud-)schippers uit Vreeswijk en omgeving welkom van 15.00 tot 18.00 uur.

Museumreis
Een ander initiatief is een Museumreis langs scheepvaartmusea in het noorden van het land. De tocht, die van 15 tot en met 23 oktober duurt, wordt ondernomen met de Zwaantje, een klein en comfortabel hotelschip. Dat voert onder meer over het Hoendiep, Reitdiep, de Dokkumer Ee en door natuurgebieden. Naast musea bezoekt de Zwaantje ook één van de laatste nog in bedrijf zijnde suikerfabrieken, die van Hoogkerk bij Groningen.

De Zwaantje deed 8 maart Vreeswijk aan. (foto Jaap Boersema)

De Zwaantje deed op 8 maart de Museumerf even aan toen het schip op weg was naar Dordrecht. Vanuit Dordt vertrekt het schip op 17 maart naar Parijs voor een reis met leden van Vereniging De Binnenvaart.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.