Mts Minerva vliegt uit

0
mts Minerva
(foto Flyliedutch)

Bij Scheepwerf Den Breejen wordt de Minerva op 9 juli gedoucht en gewassen. De bemanningsleden poetsen zichtbaar met plezier tot ze blinkt als een bolide, de laatste ballast stroomt over dek. Over een paar uur gaat de fles ertegenaan en krijgt de tanker officieel haar naam. Cum laude geslaagd voor de proefvaart. Overeenkomstig de ‘OCIMF-check’ lag ze onder de loep, ze is gereed voor exploitatie. 

Of het aan de medewerkers van Den Breejen ligt, de luxe faciliteit en afbouwkade, de manier van coördineren of het werken met de onderaannemers is niet relevant. Zeker is dat er gerepareerd wordt volgens het boekje en nieuwe schepen er als een jacht de haven uit varen.

Wanneer we voorman Herman Beek hiervoor een complimentje geven, schuift hij onmiddellijk zijn team naar voren. Hij noemt ook de mensen van de firma zelf: die zijn gemotiveerd en full support. Zoiets werkt efficiënt en vooral plezierig. 

Het is ChemContrans AG met David Olislagers aan het roer, die van Herman Beek als opdrachtgever een hoog cijfer krijgt. “Na lange tijd kreeg de overdracht weer een officieel tintje, een doop en bescheiden maar gezellig feestje volgde. Het is een schip en crew die je mist als ze de haven uitvaren. Gelukkig hebben we werk voldoende.”

Fraai model

Mts Minerva heeft de Moneymaker-credits: zij is de optelsom van draagvermogen, snelheid en kruiplijn. Compleet geleverd door RensenDriessen Shipbuilding, als casco gebouwd in Orsova. Bij Den Breejen Shipyard tot schip gerealiseerd geeft die combinatie deze 110 x 11,45 meter grote tanker kwaliteit. 

(foto Johan de Witte)

Naast dat het een fraai model tanker is, heeft de Minerva een basic uitvoering. OSO (Oonincx Scheepsonderhoud) is prominent van de partij. Het bedrijf heeft eveneens het leidingwerk geleverd. Een Caterpillar 3512 is er als voorstuwing, EMS installeerde het elektrisch systeem en de apparatuur. De stuurhut is van Kampers met betimmering van Da-Capo Scheeps­betimmeringen & Interieurbouw. 

Een Verhaar-kopschroef maakt van manoeuvreren spelevaren, mede door het Damen-roerwerk. Aan de autokraan hangt het Misti-label. 

Minerva is een tanker, niettemin een opvallende verschijning. Minerva stamt uit het oude Rome. Ze was de godin van het verstand, de vindingrijkheid, de menselijke geest en wijsheid. 

tekst: Johan de Witte

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.