Mosselvissers krijgen kortere route

0

Mosselvissers kunnen voortaan zonder risico op verbalisering dicht onder de kust varen tussen Waddenzee en Oosterschelde. Hiertoe bereidt het Ministerie van Verkeer en Waterstaat een wijziging in de kustzone voor die moet worden bekrachtigd door de International Maritime Organization (IMO).

Tot nu toe moesten de mosselkotters gebruikmaken van het verder uit de kust gelegen verkeersscheidingsstelsel. Dat stond echter weer op gespannen voet met het Vissersvaartuigenbesluit dat bepaalt dat mosselkotters om veiligheidsredenen, binnen het voorgeschreven vaargebied, onder de kust moeten blijven varen.
De gevonden oplossing is dat de zone kustverkeer wordt uitgebreid met de monding van de Oosterschelde. Hierdoor is de Oosterschelde een bestemming en kunnen mosselkotters van Waddenzee naar Oosterschelde en vice versa legaal in de zone kustverkeer bij Hoek van Holland varen. De aanpassing biedt de mosselkotters een veilige en een kortere route, die brandstofbesparing en een betere kwaliteit mosselen oplevert.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.