- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsMoezelcommissie: strenger met alcohol aan boord

Moezelcommissie: strenger met alcohol aan boord

- Advertentie -

Delen

Vanaf 1 juli 2023 mag geen enkel bemanningslid aan boord van binnenschepen op de Moezel tijdens zijn dienst nog meer dan 0,5 promille alcohol in het bloed hebben. Dit gold tot nu toe alleen voor de stuurman.

De Moezelcommissie heeft dit besloten tijdens haar plenaire vergadering in Luxemburg begin deze maand. Verder gaat het politiereglement voor de Moezelvaart vanaf juli 2023 verwijzen naar de ES-TRIN- en ES-RIS-standaarden (Europese technische- en RIS-voorschriften). Dat moet de Moezelvaart veiliger en vlotter maken. Het politiereglement wordt hierdoor ook beter leesbaar en duidelijker.

Vaartrechten niet verhoogd

Verder heeft de Moezelcommissie besloten de vaartrechten op de rivier niet te verhogen. De maatregelen in verband met Covid-19 worden tot nader order gehandhaafd. Dit betekent dat de Moezelstaten bij een sterke toename van het aantal corona-infecties de passagiers- en pleziervaart mogen stilleggen en dat binnenschippers op sluizen geen persoonlijk contact met het bedieningspersoneel mogen hebben bij het betalen van de vaartrechten.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -