- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuws“Modernisering Neckar moet sneller”

“Modernisering Neckar moet sneller”

- Advertentie -

Delen

Fabian Gramling, parlementariër voor de CDU in deelstaat Baden-Württemberg, vindt dat de sluizen op de Neckar sneller moeten worden verruimd.

De Duitse bondsregering verwacht dat het goederenvervoer in Baden-Württemberg tussen 2010 en 2030 met 21 procent gaat groeien. Om de wegen te ontlasten, moet volgens Gramling de Neckar worden klaargestoomd voor de toekomst. De vaarweg heeft nog onbenutte capaciteit en alleen zo zal de deelstaat de groeiende tonnages kunnen verwerken.

De binnenvaart in Baden-Württemberg is momenteel goed voor slechts 12 procent van het totale vervoer. Gramling stelt vast dat de binnenvaart veel minder hard groeit dan spoor- en wegvervoer. “Daarom moeten de revisie en vooral uitbreiding van de Neckarsluizen sneller worden uitgevoerd dan nu gepland.”

 

Te traag

De verlenging van de sluizen tussen Mannheim en Plochingen is opgenomen in het Duitse Bundesverkehrswegeplan, de planning voor infrastructuurprojecten in de komende twaalf jaar.

Gramling heeft navraag gedaan naar lopende en geplande werken. Dit jaar start de revisie van de rechterkolk in Besigheim. De revisie en verlenging van de linkerkolk in Pleidelsheim en de rechterkolk in Marbach zitten in de planning. In Pleidelsheim gaat de bouw in 2025 van start, in Marbach in 2023.

Dat moet sneller, vindt Gramsing. “Het gaat in de goede richting en iedereen is van goede wil. Maar persoonlijk zou ik de modernisering van de Neckar nog willen meemaken.” De komende Duitse verkeersminister mag hierover een stevig debat verwachten…

 

foto: De sluis in Obertürkheim (foto Amt für den Neckarausbau)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -