Mieke Bakker wordt nieuwe directeur Scheepsbouw Nederland

0

Algemeen directeur Martin Bloem verlaat per 1 september brancheorganisatie Scheepsbouw Nederland. Op 30 juni was een afscheidsreceptie in Sociëteit De Maas in Rotterdam. Hij zet zijn carrière voort als CEO bij Bloem Doze Nienhuis Maritime Consultants.

Martin Bloem. (foto’s Scheepsbouw Nederland)

Bloem is veertien jaar als branchedirecteur werkzaam geweest. In die periode groeiden Vereniging Holland Marine Equipment en het latere HME BV uit tot vaste aanspreekpunten voor de maritieme toeleveringsindustrie. Er werden veel activiteiten ontplooid op de gebieden export en innovatie. In 2008 werden Vereniging Holland Marine Equipment en Vereniging Nederlandse Scheepsbouw Industrie (VNSI) samengevoegd in Scheepsbouw Nederland. Onder leiding van Martin Bloem werd een sterke brancheorganisatie voor de gehele scheepsbouwsector neergezet.
Terugblikkend op zijn tijd als branchedirecteur geeft Bloem aan trots te zijn op wat de branche heeft gepresteerd. “Ik heb samenwerking zien ontstaan. Er is een enorme sprong gemaakt door onze industrie, zowel in Nederland als ver buiten de grenzen”.

Mieke Bakker.

Opvolger
Mieke Bakker begint op 1 augustus als zijn opvolger. Zij is sinds 2003 bedrijfskundig consultant en heeft veel kennis van de maritieme en logistieke sector. Daarnaast geeft ze vanaf 2008 gastcolleges aan de Hogeschool voor de Zeevaart in Rotterdam. In het verleden was Bakker onder andere directeur Stichting Droogdok Jan Blanken, oprichter en president van WISTA The Netherlands en lid van de raad van bestuur en general manager van Kongsberg Maritime Holland.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.