Eerste certificaten Brug- en Sluisbediening nieuwe stijl

0

Op 28 juni zijn in Groningen de eerste certificaten Brug- en Sluisbediening uitgereikt aan medewerkers van de provincies Groningen en Overijssel. De elf geslaagden ontvingen hun certificaten tijdens een feestelijke bijeenkomst op het provinciehuis van mevrouw Faber, directeur Werktuigbouw, Electro en Bediening van Provincie Groningen.

De geslaagden van de provincies Groningen en Overijssel. (foto NNVO)

Nederlandse vaarwegbeheerders hebben één uniform opleidingsprogramma samengesteld voor de permanente her- en bijscholing van nautisch personeel. Het onderwijsprogramma wordt ontwikkeld door diverse opleidingsinstituten, maar ingekocht en aangeboden via de Nationale Nautische Verkeersdienst Opleiding (NNVO), dat ook verantwoordelijk is voor de kwaliteit van het onderwijsprogramma.

Modules
Het programma bevat onderwijsmodules op het gebied van wet- en regelgeving, rapportagevaardigheid, brug- en sluisbediening, patrouillevaartuigen, communicatie, nautische kennis, talen en incidenten. De modules zijn zo kort en functiegericht mogelijk.
De cursisten in Groningen volgden nieuwe modules. Er zijn echter al eerder NNVO-certificaten uitgereikt, maar dat ging dan om bestaande modules. Zo volgden in 2010 meerdere kandidaten van de gemeente Den Haag de modules Marifonie en Klein Vaarbewijs. SwetsODV participeerde in een pilot voor E-learning. In dat traject haalden acht medewerkers een certificaat.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.