- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsMeyer Group wordt mede-eigenaar van C-Job Naval Architects

Meyer Group wordt mede-eigenaar van C-Job Naval Architects

- Advertentie -

Delen

C-Job Naval Architects en Meyer Group gaan een strategisch partnerschap aan. Daarbij verwerft de Duitse scheepsbouwgroep een belang van 50 procent in het Nederlandse scheepsarchitectenbureau.

C-Job is een onafhankelijk maritiem ingenieursbedrijf dat internationaal opereert met het hoofdkantoor in Nederland en vestigingen in vijf landen. Meyer Group bestaat uit drie scheepswerven in Papenburg, Ros met een lange geschiedenis van scheepsbouw en is vooral bekend om de bouw van cruiseschepen en veerboten.

Verduurzamen

De Myeyer Group heeft zijn activiteiten onlangs uitgebreid met Meyer RE. Dat helpt rederijen bij het verduurzamen van hun activiteiten, vanaf de planning en bouw van schepen, gedurende hun hele levenscyclus, met uiteindelijk de verantwoorde afvoer aan het einde van de levensduur. C-Job Naval Architects geldt als een vooraanstaande partij als het om duurzaamheid in de maritieme sector gaat, mede vanwege hun voortrekkersrol in het onderzoek naar alternatieve brandstoffen. Zo bewees C-Job als eerste dat ammoniak veilig en effectief kan worden toegepast als scheepsbrandstof om schadelijke emissies te verminderen. Verder heeft C-Job veel ervaring in de ontwikkeling en bouw van baggerschepen, offshore wind, megajachten en passagiersschepen.

Grenzen verleggen

De strategische alliantie stelt Meyer in staat om gebruik te maken van C-Jobs kennis van en ervaring met het toepassen van hernieuwbare brandstoffen, met name gericht op cruiseschepen. Dat betekent meteen ook een uitbreiding van de portfolio van C-Job.

Job Volwater, CEO en medeoprichter van C-Job Naval Architects, zegt: “Sinds we C-Job in 2007 zijn begonnen, hebben we een ongelooflijk mooie ontwikkeling doorgemaakt, waarbij we conventies uitdaagden en grenzen verlegden. We zijn niet bang geweest om dingen anders te doen, wat heeft geleid tot onze successen.”

“In Meyer Group hebben we een partner gevonden die aansluit bij onze waarden en innovatieve cultuur, waardoor dit partnerschap een natuurlijke match is. Ik ben er trots op dat MEYER en C-Job hun krachten hebben gebundeld en ik ben er zeker van dit onze positie in zowel Nederland als internationaal nog verder zal versterken.”

Gelijkgestemd

Basjan Faber, CFO en eveneens oprichter van C-Job Naval Architects, vult aan: “In 2020 hebben we onze visie voor een duurzame maritieme industrie binnen één generatie uitgesproken. In Meyer hebben we een gelijkgestemde organisatie gevonden die deze visie deelt en dit samen wil bereiken.”

“C-Job en MEYER delen de gemeenschappelijke visie om de scheepvaart in de nabije toekomst duurzaam te maken”, bevestigt Malte Poelmann, CTO van Meyer Group. “Samen met Meyer RE willen we altijd de beste en op maat gemaakte engineering-oplossingen bieden, zowel voor nieuwbouw alsmede voor de transformatie van de bestaande vloot. Als strategische partners kunnen we de grenzen verleggen voor duurzame oplossingen in de maritieme industrie.”

 

 

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -