Met technische opleiding gegarandeerd een baan in Rotterdamse haven

0

“Wat nou crisis? In de politiek ligt alles stil, maar hier in Rotterdam gaan we gewoon door.” Dat zei Wim van Sluis, voorzitter van Deltalinqs, belangbehartiger van de industriële en havenbedrijven in Rotterdam, 25 april bij de opening van het Navingo Maritime & Offshore Career Event in Beurs-WTC Rotterdam.

Wim van Sluis luidt de door eventmanager Annemieke den Otter vastgehouden scheepsbel ten teken dat de beurs geopend is.

”Het is fantastisch om te zien dat midden in onze stad een succesvolle carrièrebeurs plaatsvindt die een brug slaat tussen veelal Rotterdams talent en het, op het eerste gezicht, ver gelegen bedrijfsleven. En maar goed ook, want er zijn volop vacatures in de haven.”

Kloppend hart
Met het luiden van de scheepsbel opende Van Sluis de natte carrièrebeurs waaraan 126 bedrijven, scholen en instanties deelnamen. “Ik vind het een enorme uitdaging deze boeiende internationale wereld van indrukwekkende schepen, terminals, offshore platforms en procesinstallaties dicht bij huis te brengen. Jongeren kunnen zo op een intensieve manier kennismaken met de carrièremogelijkheden binnen het bedrijfsleven. Met vooraanstaande instituten als de Erasmus Universiteit, de Hogeschool Rotterdam en natuurlijk de STC-group is Rotterdam het kloppend hart voor kennisoverdracht en talentontwikkeling”, poneerde de voorzitter van Deltalinqs trots.

Technische opleiding
"Laat je niks wijsmaken", zei Van Sluis tegen de massaal aanwezige studenten. "Als je een technische opleiding hebt op minimaal mbo-niveau heeft de haven een baan voor je. Dat zeggen we niet zomaar; dat hebben we onderzocht."
De Rotterdamse haven en aanverwante industrie heeft komend jaar circa 2.100 nieuwe medewerkers nodig. Dit getal komt uit een recent onderzoek, dat werd verricht in opdracht van Deltalinqs en het Havenbedrijf Rotterdam.

Tijdens speeddates konden HR-managers van bedrijven en kandidaten efficiënt kennismaken. (foto’s MG Redacties)

‘Carrière Start Garantie’
Van Sluis: “In Rotterdam creëren wij met ervaring en talent nieuwe talentvolle mensen die goed beslagen ten ijs kunnen komen. Jongeren die een technische MBO opleiding gaan volgen zijn eigenlijk al aan een goede start van hun carrière begonnen. Daarom willen we met hen een ‘Carrière Start Garantie’ afspreken. Daarin maken we afspraken met de studenten over de stages tijdens hun opleiding, een vergoeding voor bijvoorbeeld het boekengeld en na het behalen van het diploma afspraken om in de wereld van de energie en procesindustrie aan de slag te kunnen.”

Meteen bij de opening van de beurs stonden bezoekers al te popelen om naar binnen te mogen.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.