Meerpaal Got Talent [Ingezonden]

0

Internaat De Meerpaal organiseerde zijn eigen talentenshow. Een verslag van Marten van der Drift.

Donderdag 26 januari begon de dag al vroeg voor de facilitaire dienst op De Meerpaal. De speelstraat werd omgeturnd in een theater, compleet met verlichting, geluidsinstallatie, gordijnen en andere rekwisieten. Na een dag hard werken stond alles klaar voor de Meerpaal Got Talent Show.

(foto De Meerpaal)

Vrijdagmiddag na schooltijd loopt de zaal langzaam vol, er zijn ouders, medewerkers van de Meerpaal, oud medewerkers, grootouders, ooms en tantes en natuurlijk de kinderen die een performance gaan geven. Uiteindelijk zijn er ruim honderd toeschouwers.
De spanning stijgt en de toiletten zijn constant bezet. Om 17.00 uur kunnen alle aanwezig een patatje halen bij de keuken van het internaat. Daarna barst het spektakel los.

Het geheel wordt fantastisch gepresenteerd door twee bewoners van het internaat, Michelle en Alexander. Zij houden de volgorde goed in de gaten en zorgen dat de deelnemers op tijd klaar staan. De jury wordt geïnstalleerd en de eerste act maakt haar opwachting.
Er worden zestien acts getoond. Ze verschillen enorm van elkaar de één danst de volgende zingt anderen playbacken. Eén van de acts wordt begeleid door twee gitaristen die samen met een moeder en een dochter het nummer Perfect van Pink vertolken.

Na de zestien acts trekt de jury zich terug ondertussen zorgen de beide presentatoren voor vermaak. Zij nodigen de kinderen uit om een dansje te doen op het podium dit ontaard in een heuse polonaise. De polonaise is net achter te rug of de jury verschijnt met de uitslag.
De derde prijs is voor de BSO Voor Anker met de Indianendans, de tweede prijs is voor Cynthia met een nummer van Take That en de eerste prijs is voor het duo Jennifer en Chantal; zij hadden een eigen choreografie bedacht op het nummer Yeah 3x van Chris Brown. Zij voeren deze act nog een keer op en daarna is het afgelopen met het festijn.

Marten van der Drift

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.