Martens en Van Oord baggert op de Maas

0
(foto Rijkswaterstaat)

Martens en Van Oord gaat baggerwerkzaamheden uitvoeren op diverse locaties in de Maas. Rijkswaterstaat heeft het bedrijf de opdracht voor deze werkzaamheden in Limburg verleend.

Het baggeren van de Maas is nodig omdat de rivier op meerdere plaatsen te ondiep dreigt te worden. De te baggeren locaties liggen onder andere bij Maastricht, rond Roermond en Well (Limburg).

Duurzaam

Rijkswaterstaat koos de aannemer uit Oosterhout bij een aanbesteding met voorselectie op een basis van een combinatie van prijs en kwaliteit, ook wel ‘Economisch Meest Voordelige Inschrijving’ (EMVI) genoemd. Die opzet is bedoeld om de innovatiekracht en de creativiteit van de markt beter te benutten.

Ook duurzaamheid was een EMVI-criterium: gevraagd is hoe het gebaggerde materiaal zo hoogwaardig mogelijk kan worden toegepast. Het contract heeft een looptijd van anderhalf jaar.

PFAS

De aanbesteding van het werk dat nu zal worden uitgevoerd, is vorig jaar opgeschort vanwege de PFAS-problematiek. Momenteel loopt de aanbesteding voor een tweede opdrachtverlening voor baggerwerkzaamheden in de Maas. Rijkswaterstaat verwacht die opdracht begin volgend jaar te verlenen.

 

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.