Maritime Industry 2018

0

Vorige week stond het BVB op de vakbeurs Maritime Industry. Ondanks de enorme hitte brachten veel mensen een bezoekje aan de beurs en hebben we weer velen van u kunnen spreken. Het BVB trok in de stand samen op met het CBRB, BTB, BND en het EICB. Veel vragen over vergroening, de toekomstige eisen, technieken en alternatieve brandstoffen en advies op dit gebied kwamen bij het EICB binnen.

Mensen wisten het BVB te vinden om hun zorg te delen over het personeelstekort. Een zorg die veel ondernemers delen. In dit kader presenteerde het BVB dinsdag voorafgaand aan de beurs de strategische arbeidsmarktagenda Alle hens aan dek. Maanden is hier achter de schermen met diverse stakeholders uit de sector aan gewerkt. Diverse ondernemers, brancheorganisaties, onderwijsinstellingen, overheden en overige organisaties ondertekenden die dinsdag een intentieverklaring om met de agenda samen de schouders onder dit probleem te zetten. Het is een gezamenlijk probleem, dat alleen gezamenlijk opgelost kan worden.

Met de strategische arbeidsmarktagenda wordt hier een start mee gemaakt. Gekeken wordt naar de urgentie van het personeelstekort nu, maar ook wat er in de toekomst op ons af komt. Naast een imagocampagne om mensen naar onze sector te trekken, moeten we ook kijken naar het goed opleiden van deze mensen en naar goed werkgeverschap om ze ook daadwerkelijk te behouden en carrièremogelijkheden te bieden.

Deze drie focusgebieden zullen aankomende tijd verder worden uitgewerkt in expertteams om te kijken welke acties nodig zijn. Hier moeten uiteindelijk actieplannen uitkomen voor de korte en lange termijn waar funding voor gezocht moet worden. Het echte werk begint nu pas, maar door samen op te trekken ligt er een goede basis om toe te werken naar een toekomstbestendige
arbeidsmarkt voor de binnenvaart.

Heeft u hier ook ideeën over of wilt u meedenken in een van de expertteams,
meld u dan via info@bureauvoorlichtingbinnenvaart.nl.

 

 

 

Dag van de Logistiek

Op zaterdag 2 juni vond op bedrijventerrein Centerpoort-Noord in Duiven de Dag van de Logistiek plaats. Tussen 10.00 en 16.00 uur was het publiek van harte welkom een kijkje te nemen in ‘de keuken van het logistieke bedrijf’. Werken in de logistiek is meer dan het besturen van een (vracht)wagen. Van mbo- tot wo-niveau en van ICT’er, HR-medewerker, planner, marketeer tot chauffeur en
orderpicker. Dat is wat de organisatie graag wilde laten zien.

Natuurlijk kon de binnenvaart hier niet ontbreken. Het BVB was aanwezig om de binnenvaart binnen de logistiek onder de aandacht te brengen. Dit middels allerlei voorlichtingsmateriaal. Maar de bezoekers konden ook zelf aan boord stappen. Virtueel weliswaar, dankzij onze vr-bril. Met een binnenvaartsimulatie, de vr-bril op en een besturingsconsole voor zich krijgen mensen het gevoel hoe het is om zelf in de stuurhut aan het roer te staan en een stukje te varen. Dit spreekt toch meer tot de verbeelding dan een plaatje of een tekst.

Veel mensen waren geïnteresseerd en probeerden het uit. Een leuke, interactieve ervaring.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.