- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsMAH maakt zich op voor ‘Doe Middagen’

MAH maakt zich op voor ‘Doe Middagen’

- Advertentie -

Delen

Maritieme Academie Harlingen (MAH) is bezig met de voorbereidingen voor de jaarlijkse ‘Doe Middagen’ voor leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Ze worden dit jaar gehouden op woensdag 8 en woensdag 15 november in en rondom het schoolcomplex aan de Almenumerweg 1 in Harlingen.

De inschrijving voor deelname is – via www.maritiemeacademieharlingen.nl – inmiddels geopend. De leerlingen die meedoen aan de Doe Middagen zijn vooral afkomstig uit Noord- en Oost-Nederland en de Kop van Noord-Holland.

 

Legolokaal

Het programma duurt van 14.30 tot 17.00 uur. De basisschoolleerlingen maken op een speelse manier kennis met de vele facetten van de maritieme opleidingen. In kleine groepjes nemen zij, onder begeleiding, deel aan tal van activiteiten. Zo bezoeken ze het nieuwe simulatorencentrum waar het varen levensecht wordt nagebootst. Ook gaan ze naar het splinternieuwe ‘legolokaal’ voor onderwerpen als robotisering en autonoom varen.

 

Opleidingsschip

Verder staan op het programma: roeien in vletjes bij de school, het maken van een blaasvoertuig, leggen van zeemansknopen, schakelen van navigatieverlichting en een rondleiding in de huisvesting waar leerlingen vanaf groep 3 ongeveer 160 dagen per jaar studeren en wonen.

(foto Maritieme Academie Harlingen)

Tijdens beide Doe Middagen ligt opleidingsschip ms Emeli in Harlingen afgemeerd. Met de schoolbus  worden de leerlingen van en naar het schip gebracht. Voor ouders en begeleiders is er een speciaal Oudercafé. Daar verstrekken de schoolleiding en docenten Informatie en beantwoorden ze vragen.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -