- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsHoe belangrijk is riviercruisevaart voor regio Amsterdam?

  Hoe belangrijk is riviercruisevaart voor regio Amsterdam?

  - Advertentie -

  Delen

  In opdracht van Amsterdam Cruise Port (ACP) doet Decisio onderzoek naar de economische bijdrage van de riviercruisevaart in de ACP-regio. Die regio loopt van Den Helder tot Lelystad en van Huizen tot IJmuiden. 

  Het Amsterdamse economisch onderzoeksbureau richt zich voor deze studie op vier pijlers: de passagiers, de rederijen, de toeleveranciers in de regio en algemene markttrends en analyses. Het onderzoek moet informatie geven over de economische en maatschappelijke bijdrage van de riviercruisevaart in de ACP-regio.

  Van juni tot en met september zijn bijna 1.000 passagiers geïnterviewd in Amsterdam, Hoorn en Lelystad. Hen is gevraagd waarom ze voor een cruisevakantie hebben gekozen en wat zij doen als ze op een bestemming zijn. Ook wilden de onderzoekers weten hoeveel geld de cruisegasten spenderen. De uitkomsten van deze interviews worden nu verwerkt en geanalyseerd.

  Een ander onderdeel van het onderzoek, het verzamelen van informatie over bestemmingen bij rederijen en touroperators, is inmiddels afgerond. De komende periode wordt nog onderzoek gedaan naar de economische bijdrage die rederijen, toeristische en nautische organisaties leveren aan de regio.

   

  Passagiers gaan aan boord van een cruiseschip in Amsterdam.

  Europa

  De methodiek sluit aan bij een onderzoek dat in 2016 door de Universiteit van Passau voor de Donauregio is gedaan. Door deze methode te gebruiken zijn de resultaten te vergelijken en bestaat de mogelijkheid verder onderzoek te doen naar de economische impact van de riviercruisevaart in Europa. Eind van dit jaar zijn de resultaten bekend.

   

  tekst en foto: Evert Bruinekool

   

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -