- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsMaeslantkering gaat 14 september dicht

Maeslantkering gaat 14 september dicht

- Advertentie -

Delen

De Maeslantkering gaat op zaterdag 14 september dicht. Eénmaal per jaar, vóór aanvang van het stormseizoen, test Rijkswaterstaat met een zogeheten functioneringssluiting of alles goed werkt. Samen met de Hartelkering beschermt het kunstwerk in de Nieuwe Waterweg 2 miljoen inwoners van Zuid-Holland tegen stormvloeden vanaf zee.

Na het grote onderhoud in de zomermaanden test Rijkswaterstaat altijd vóór de start van het stormseizoen – dat van 1 oktober tot en met 15 april duurt – de Maeslantkering en de Hartelkering. Die worden samen de Europoortkering genoemd. De functioneringssluiting is bedoeld om de stormvloedkeringen integraal te testen: zowel de techniek als de mensen die de keringen bedienen.

Rondleidingen

Het Keringhuis bij de Maeslantkering is voor belangstellenden op 14 september geopend van 11.00 tot 18.30 uur. Het verwachte sluitmoment zal rond 15.10 zijn. Gedurende de dag worden diverse rondleidingen gegeven. Vanwege de verwachte drukte is het verstandig daarvoor vooraf in te schrijven via www.keringhuis.nl.

Buiten de rondleidingen is er nog veel meer te doen voor jong en oud. Zo kunnen bezoekers een film kijken over de bouw van de Maeslantkering en in het Keringhuis zijn diverse exposities. Kinderen kunnen zelf met pompen aan de slag om opkomende water weg te pompen en ook is er een waterspeelplaats waar ze dijken kunnen bouwen van zandzakken en het water van de grote rivieren tegenhouden. In het restaurant kan men genieten van een hapje en een drankje, met uitzicht op de Maeslantkering.

Gratis bussen

De datum en het tijdstip van de functioneringssluiting zijn onder voorbehoud en kunnen vanwege weersomstandigheden nog wijzigen. Op deze dag is het Keringhuis niet met de eigen auto te bereiken. Er is gratis busvervoer vanaf diverse parkeerplaatsen in de buurt naar het Keringhuis en weer terug en vanaf metrostation Hoek van Holland Haven

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -