- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsLintje voor Jeanneke Wijnen Smits, spil van de JuliaSoos

Lintje voor Jeanneke Wijnen Smits, spil van de JuliaSoos

- Advertentie -

Delen

‘Het heeft zijne majesteit de Koning grootmeester in de Orde van Oranje Nassau behaagd u te benoemen als lid in de Orde van Oranje Nassau’ verklaarde burgemeester Dominic Schrijer van Zwijndrecht, waarna Jeanneke Wijnen Smits de versierselen kreeg opgespeld. Tijdens deze ceremonie in de Zwijndrechtse Bethelkerk ontvingen twaalf medeburgers hun benoeming als lid in de Orde van Oranje-Nassau en twee als Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Jeanneke is sprakeloos wanneer burgemeester Dominic Schreijer het nieuws van de Koninklijke onderscheiding meedeelt. Door verwondering, blijdschap en emotie is zij voor haar doen ongebruikelijk lang stil. De burgemeester had haar voor een gesprek over de JuliaSoos op het gemeentehuis uitgenodigd en zij is volkomen verrast.

Wie had ooit gedacht dat het de Koning zou behagen om Jeanneke als lid in de Orde van Oranje-Nassau te decoreren? Zijzelf zeker niet! Het besef dat zij door personen in haar omgeving is voorgedragen op grond van haar onderscheidende levenswijze ontroert haar.

Tekst Johan de Witte

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -