Ligplaats Maarssen gesloten wegens instabiele damwand

0

Rijkswaterstaat heeft vandaag de ligplaats voor binnenvaartschepen in het Amsterdam-Rijnkanaal bij Maarssen per direct gesloten. De reden hiervoor is dat de damwand bij de ligplaats onvoldoende stabiel is. Hierdoor ontstaat een gevaarlijke situatie en daarom mogen schepen niet langer ligplaats nemen op deze locatie.

De ligplaats Maarssen is een populaire overnachtingsvoorziening bij schippers. Onderzoek door Rijkswaterstaat heeft in het verleden aangetoond dat het Amsterdam-Rijnkanaal ter hoogte van Maarssen niet breed genoeg is en daarom zou deze locatie op termijn gesloten worden. Nu de veiligheid echter in het geding is, gaat Rijkswaterstaat over tot directe sluiting.

Voldoende capaciteit
Uit een verkenning oordeelt Rijkswaterstaat dat er voldoende capaciteit is voor de scheepvaart om af te meren, ooknu ligplaats Maarssen versneld is gesloten. Aan het criterium dat er om de 30 kilometer een mogelijkheid moet zijn om af te meren vanwege de vaar- en rusttijdenwet, wordt ook voldaan.
Rijkswaterstaat blijft actief zoeken naar oplossingen om schippers zo goed mogelijk te faciliteren nu ligplaats Maarssen gesloten is. De pilot spudpalen wordt versneld opgepakt. Dat betekent dat deze maand twee locaties worden aangewezen waar het afmeren met spudpalen tijdelijk wordt toegestaan.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.