Lezing over historisch atelierschip De Zwerver

0

Bij Museumwerf Vreeswijk is zondag 23 oktober een lezing over De Zwerver. Peter Tops van Stichting De Zwerver, Cisca de Ruiter van Museumwerf Vreeswijk en de Landelijke Woonboten Organisatie en Cary Venselaar van Stichting Museum Nieuwenkamp belichten Nederlands oudste woon-/atelierschip.

Beroemd in binnen- en buitenland waren het woon- en atelierschip De Zwerver en zijn oorspronkelijke bewoner, de kunstenaar Wijnand Otto Jan Nieuwenkamp. Hij ontwierp De Zwerver ook zelf, in 1900.
Onlangs werd het schip, dat een indrukwekkend, antiek interieur heeft, gered van de sloop. Nu wacht De Zwerver bij Museumwerf Vreeswijk op restauratie en een nieuwe toekomst.

Monumentaal
Wie was deze destijds vermaarde kunstenaar Wijnand Otto Jan Nieuwenkamp? Wat is het verhaal rond de monumentale Zwerver, met zijn ijzeren Overijsselse pramenkop en -kont? En wat brengt de toekomst? In deze lezing, ondersteund door veel (oud) beeldmateriaal, wordt antwoord gegeven op deze vragen.
Bezoekers kunnen na afloop onder leiding van een gids De Zwerver met eigen ogen bekijken.

Programma
13.00 – 13.30 uur Ontvangst in het Theehuys
13.30 – 16.00 uur Lezing (inclusief pauze)
16.00 – 17.00 uur bezichtiging woon-/atelierschip De Zwerver

Belangstellenden dienen tijdig te reserveren via museumwerf@museumwerf.nl of 030-6018770 / 6579581 (tijdens kantooruren).
Museumwerf Vreeswijk zit aan de Wierselaan 113 in Nieuwegein. Let op: er zijn slechts beperkte parkeerplaatsen beschikbaar. 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.