Leerlingen doen historische reis martelaren van Gorcum over

0

Woensdag 13 juni had de Animathor van Thor Evenementen wel heel bijzondere passagiers aan boord. 72 leerlingen uit Gorinchem, van wie negentien verkleed waren als monnik. Dat had alles te maken met een project over de martelaren van Gorcum van leerlingen uit klas 2 van de Uilenhof uit Gorinchem, die een theatervoorstelling maken over deze geschiedenis.

Negentien van de leerlingen speelden de martelaren van Gorcum.

Omdat de geuzen in juli 1572 de door hen gevangen genomen monniken naar het hoofdkwartier in Brielle vervoerden om ze daar op te hangen, ondernamen de leerlingen de reis naar Brielle op dezelfde manier: over het water.

Geuzen
Thor Evenementen nam het traject Rotterdam-Brielle voor zijn rekening, waardoor de leerlingen niet alleen een indruk kregen van het reizen anno 1572, maar tegelijkertijd ook de Rotterdamse haven vanaf het water konden bezichtigen. In Brielle werden de monniken onthaald door een aantal geuzen van het Penta College, locatie Bahûrim, met wie de Uilenhof tijdens dit project intensief samenwerkte. Het werd een schitterende ervaring, die de leerlingen zeker nog lang bij zal blijven, aldus dramadocent Tjoerd Zweije van de Uilenhof.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.