Boeganker voor Piet Hoogerwaard

0

De in december afgetreden VRC-voorzitter Piet Hoogerwaard is met een Boeganker onderscheiden door het Havenbedrijf Rotterdam. De 61-jarige directeur van Vopak Agencies werd gehuldigd tijdens de voorjaarsvergadering van de Vereniging van Rotterdamse Cargadoors.

Piet Hoogerwaard ontving het Boeganker uit handen van Thessa Mensen. (foto VRC/Lenny Suvaal)

Hoogerwaard was meer dan vijftien jaar lid van het bestuur, waarvan de laatste twee jaar voorzitter. Thessa Menssen, COO van het Havenbedrijf Rotterdam, overhandigde hem het Boeganker voor zijn verdiensten voor de haven in het algemeen en de cargadoorssector in het bijzonder. Het Boeganker is een hoge onderscheiding, ingesteld door het Havenbedrijf Rotterdam en bedoeld voor personen die gedurende vele jaren vanuit een leidinggevende positie een vitale bijdrage hebben geleverd aan de Rotterdamse economie.

Convenant tussen VRC en STC
Tijdens de ledenvergadering op donderdag 21 juni, die plaatsvond bij het STC, ondertekenden de cargadoorsvereniging en het Scheepvaart en Transport College een geactualiseerd convenant om samen te werken voor de kwaliteitsborging van het Rotterdamse havenonderwijs.
Het convenant tussen VRC en STC bestaat al jaren, maar de afgelopen twee jaar is hard gewerkt aan een modernisering ervan. Beide partijen geven met de ondertekening aan alles in het werk te stellen om het hoge niveau van het havenonderwijs te behouden.
Het STC hecht veel waarde aan een nauwe samenwerking tussen de vakopleiding en de werkgevers in de haven- en transportsector. De VRC ondersteunt het STC bij de ontwikkeling van opleidingen en deelt haar kennis over de sector met de onderwijsinstelling. Zo kan het STC zijn opleidingen en cursussen zo optimaal mogelijk laten aansluiten op de wensen van de bedrijven.
De VRC wil graag meewerken om jonge mensen te interesseren voor de havenopleidingen. Het STC bevestigt de invloed van de goede samenwerking op de instroom van nieuwe leerlingen: “De samenwerking tussen onze organisaties heeft er aantoonbaar geleid tot een grotere instroom in de STC-opleidingen en tot een stabiele instroom van STC-alumni in de organisaties van de VRC-leden”, aldus het STC.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.