Kommer Damen ontvangt Offshore Award

0

Op de jaarlijkse Offshore Conferentie in Londen heeft Kommer Damen de prijs voor Industry Leader van het Jaar gekregen van Offshore Support Journal. De bestuursvoorzitter van Damen Shipyards Group werd geëerd tijdens een galadiner.

Kommer Damen ontving de prijs voor ‘zijn visie, die de kern is van de fenomenale groei die Damen Shipyards de afgelopen jaren heeft laten zien. Het bedrijf exploiteert nu 32 scheepswerven wereldwijd en heeft een jaaromzet van 2 miljard.’

Opgericht in 1927 heeft de groep meer dan 5.000 schepen gebouwd sinds 1969 (het jaar waarin Kommer Damen de werf overnam van zijn vader en oom). Damen levert nu meer dan 160 schepen per jaar.

 

Modulair

Die groei wordt toegeschreven aan het ontwikkelen van nieuwe en duurzame ontwerpen die aan de behoeften van de klanten voldoen en in grote volumes worden gebouwd. Kommer Damen is verantwoordelijk geweest voor de focus op de modulaire opbouw en standaardisatie en heeft zich wereldwijd met de overname van een groot aantal werven gespecialiseerd in nichemarkten.

Hij heeft ook een centrale rol gespeeld bij het vormen van partnerschappen en samenwerking met werven over de hele wereld. Het is een proces dat de groep blijft voort zetten.

De jury benadrukte dat, ondanks de uitbreiding tot multinationale onderneming de Damen Shipyards Group nooit haar familiewaarden of haar respect voor het maritieme erfgoed heeft verloren.

Naast zijn betrokkenheid bij Damen Shipyards Group vervult Kommer Damen een aantal andere functies. Zo is hij is bestuurslid bij Netherlands Maritime Industry en Nederland Maritiem Land, commissaris bij Platform Bèta Techniek en honorair consul van Mexico.

 

Offshore

‘Offshore schepen zijn een enorme markt. Ook investeren we veel in platforms en het standaardiseren van de bouw van schepen’, zei Damen bij het ontvangen van de award. Dit betekent dat het bedrijf schepen wereldwijd in serie kan bouwen op verschillende werven. ‘Dit betekent kostenbesparingen, betere schepen en lagere onderhouds- en ontwerpkosten.’

In de afgelopen jaren heeft Damen een hele reeks nieuwe, gestandaardiseerde ontwerpen voor de offshore-sector gerealiseerd, waaronder sleepboten en verschillende offshore support-schepen en  snelle bemannings-/bevoorradingsschepen.

Damens focus op standaardisatie, modulaire opbouw en het houden van schepen in voorraad leidt tot korte levertijden, lage total cost of ownership, een hoge restwaarde en betrouwbare prestaties.

 

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.