- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsKNRM verrast bemanningsleden met kerstbroden

KNRM verrast bemanningsleden met kerstbroden

- Advertentie -

Delen

Het hele jaar door komen de vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) in de ankergebieden voor de Hollandse kust. Meestal om zieken en gewonden van boord te halen. Afgelopen dagen combineerden de IJmuidense, Scheveningse, Katwijkse, en Hoekse redders hun laatste oefening van het jaar met het uitdelen van kerstbroden bij voor anker liggende schepen. Hun Zeeuwse collega’s uit Neeltje Jans en Westkapelle doen dit aankomende dinsdag.

Kerst ver van huis

De zeevarenden die aan boord van ankerliggers verblijven, kunnen Kerst niet in familiekring vieren. Ze liggen soms weken te wachten op lading voor de Nederlandse kust en dat betekent dat ze tijdens Kerst ver van huis zijn. Om voor wat afleiding te zorgen, hebben de vrijwilligers van de KNRM hun wekelijkse oefentocht gecombineerd met het bezorgen van kerstbroden en de daarbij behorende wenskaarten, gemaakt door kinderen van lokale basisscholen.

Enthousiast ontvangen

Uit voorgaande jaren wisten de vrijwilligers, dat de kerstbroden, beschikbaar gesteld door lokale bakkers, enthousiast worden ontvangen door de bemanningsleden van de voor anker liggende schepen. En dat betekent voor beide partijen een goed begin van kerstdagen!

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -