"KB en CBRB niet samen één"  

0

Binnenvaartambassadeur Arie Verberk adviseerde onder andere dat de brancheorganisaties gefaseerd opgaan in één organisatie. Voorzitter Hans Megens van Kantoor Binnenvaart merkte bij de ondertekening van het convenant met LOVT op dat “de zelfstandige binnenschipper zich juist meer moet onderscheiden van reders en semibevrachters”.

Dat Kantoor Binnenvaart en CBRB in elkaar zouden opgaan is wat hem betreft niet aan de orde. “Dat zie ik niet 1-2-3 gebeuren. Het CBRB dient meer de belangen van Havenbedrijf Rotterdam en verladers. Het Havenbedrijf heeft er belang bij dat de binnenvaart een rondje rond de kerk vaart. Particulieren hebben andere overwegingen. Dat loopt niet parallel.”
Hoewel ook volgens hem het Kantoor Binnenvaart de conclusies van Verberk onderschrijft, is Megens van mening dat de organisaties prima samenwerken. “Er is een verschil van mening over die verzekeringsgelden, maar ik kan me niet één keer herinneren dat de afgelopen drie jaar tegengestelde meningen naar buiten zijn gebracht door de organisaties.” Hans Megens treedt binnenkort af als voorzitter van Kantoor Binnenvaart en wordt opgevolgd door BVB-voorzitter en oud-Kamerlid Ronald Kortenhorst.
Gevraagd naar een reactie op de opmerkingen van Hans Megens over het CBRB, zegt adjunct-directeur Jan Vogelaar van het CBRB: “Wat jammer dat de voorzitter van het Kantoor Binnenvaart dat zo ziet. Het is niet in lijn met de werkelijkheid.”

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.