- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsJubilerend BVB zoekt extra sponsors voor meer binnenvaartpromotie

Jubilerend BVB zoekt extra sponsors voor meer binnenvaartpromotie

- Advertentie -

Delen

Ik draag bij aan de boodschap. Met deze slogan start het Bureau Voorlichting Binnenvaart (BVB) een grote sponsorwervingscampagne. Met de campagne wil het BVB de binnenvaart mobiliseren om bij te dragen aan een aantal concrete promotieactiviteiten die het volgend jaar wil uitrollen.

Bijdragemeter
Hiervoor introduceert de promotieclub de “bijdragemeter”. Deze wordt getoond op de speciale actiepagina.
Wilco Volker van het BVB: ‘Het idee achter de meter is simpel en concreet. Aan de hand van deze meter wordt inzichtelijk gemaakt hoeveel geld er voor het BVB nodig is om bepaalde promotionele activiteiten uit te kunnen voeren. Het is nu aan de binnenvaart om te laten zien hoe belangrijk zij promotie van de sector vindt. Door allen een financiële bijdrage te leveren zorgen we als binnenvaart zelf dat de meter stijgt en het pakket aan promotieacties uitgebreid wordt.’
Voor het totale pakket is 340.000 euro nodig. Op 24 november, als het BVB exact 25 jaar bestaat, wordt de balans opgemaakt. De eindstand van de meter op die datum bepaalt de omvang van het promotiepakket waar het BVB in 2015 the Blue Road mee op de kaart kan zetten.

Geen subsidie meer
Take the Blue Road is de boodschap van het BVB. De binnenvaart weet zelf wel wat de sterke punten zijn van het vervoer over water, nog vaak hebben de mensen buiten de sector dat niet. De overheid, verladers, jongeren maar ook de gemiddelde Nederlander weten vaak wel van het bestaan van de binnenvaart, maar nog te weinig wat zij er mee kunnen.
Het BVB zit nog vol ideeën om de binnenvaart en haar voordelen te promoten bij deze groepen. Volker: ‘Sinds 2013 ontvangt het BVB geen subsidies meer om de binnenvaart te promoten. We zijn dus voor een belangrijk deel afhankelijk van bijdragen uit de markt.’
‘Voor het Maatwerk-project, waarin wij nieuwe verladers naar het water begeleiden, lukt het ons om aanvullende financiering te vinden, maar budget voor promotie moet uit de sector komen.’

Bijdraagtas
Om de “boodschap” kracht bij te zetten heeft het BVB deze zomer op diverse locaties aan het water boodschappentassen opgehangen met de tekst ‘Ik draag bij aan de boodschap’. De tassen hangen veelal in de buurt van kunstwerken. Binnenvaartondernemers die de tas spotten kunnen een foto van de tas en de locatie met hun adresgegevens naar [email protected] sturen. Zij krijgen dan een tas toegestuurd, met de oproep om ook bij te dragen aan de boodschap!

25 jaar
Op 24 november 2014 is het precies 25 jaar geleden dat het BVB officieel van start ging. Deze mijlpaal wil de organisatie niet ongemerkt voorbij laten gaan. De 25 weken voorafgaand aan de jubileumdatum zal het BVB stil staan bij wat er in die jaren allemaal is gedaan en bereikt.
Dit gebeurt middels 25 vragen over BVB-activiteiten die in die jaren hebben plaatsgevonden. Elke week wordt een vraag geplaatst op de Facebook-pagina van the Blue Road. Mensen kunnen de antwoorden verzamelen en kans maken op het winnen van een leuke verrassing als ze wekelijks het juiste antwoord weten op de vraag. Er wordt toegewerkt naar 24 november. De 25 vragen staan tegen die tijd ook op de website, voor het geval iemand er een heeft gemist. Onder de inzenders met de juiste antwoorden worden 3 prijzen verloot.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -