Jos Stierhout wordt nieuwe directer KNRM

0

Op 1 juni begint Jos Stierhout als nieuwe directeur van de KNRM. Hij volgt Roemer Boogaard op, die op diezelfde dag algemeen directeur van Royal Huisman in Vollenhove wordt.

Jos Stierhout nam op 30 april afscheid van de Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord, waar hij elf jaar directeur was. In die periode vonden grote veranderingen plaats in de organisatie van de hulpverleningsketen.

Hij was onder meer projectleider van Waterrand, waarmee incidentbestrijding op het water in Nederland verbeterd werd. In die rol leerde hij de KNRM kennen als één van de toonaangevende organisaties binnen hulpverlening op het water. Zijn passie voor watersport en een verleden bij de Koninklijke Marine maken dat hij veel affiniteit heeft met de scheepvaart.

 

Groei

Scheidend directeur Roemer Boogaard was achttien jaar werkzaam bij de KNRM. Volgende maand vervangt hij Alice Huisman als algemeen directeur van Royal Huisman Shipyard in Vollenhove, dat al meer dan honderd jaar exclusieve jachten ontwerpt en bouwt.

Boogaard begon als hoofd interne dienst bij de KNRM en werd in 2007 benoemd tot directeur. Hij gaf acht jaar leiding aan de reddingmaatschappij, die uit 1.300 vrijwilligers en 54 ondersteunende beroepskrachten bestaat. Hij heeft de KNRM in de afgelopen jaren helpen groeien tot een onmisbare schakel in de hulpverlening op en langs het water.

 

Scheidend directeur Roemer Boogaard.
Scheidend directeur Roemer Boogaard.
Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.