- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsJooren geeft Green Award-schepen korting op ‘Groene Schroefrand’

  Jooren geeft Green Award-schepen korting op ‘Groene Schroefrand’

  - Advertentie -

  Delen

  Green Award Binnenvaart verwelkomt Jooren Scheepsschroeven als incentive provider. Het Dordtse bedrijf verleent binnenvaartschepen met een Green Award certificaat 25 procent korting op de ‘Groene Schroefrand’. Deze innovatie draagt bij aan brandstofbesparing én geluidsreductie en sluit perfect aan bij de missie van Green Award: verduurzaming van de scheepvaart en inspanningen van scheepseigenaren op dat gebied belonen.

  Jooren Scheepsschroeven, dat sinds 1959 bestaat, heeft de ‘Groene Schroefrand’ bedacht en in samenwerking met binnenvaartondernemers in de praktijk doorontwikkeld. Dit heeft geleid tot een schroef die scherper door het water snijdt, waardoor de weerstand vermindert. Hierdoor kan een schip gemiddeld dezelfde snelheid bereiken met 30 à 40 minder schroefomwentelingen per minuut, wat resulteert in een brandstofbesparing tot 5 procent.

  Minder uitstoot en geluid

  Yvette en Chris Smit, sinds kort eigenaren van Jooren Scheepsschroeven zeggen: “Onze schroef levert niet alleen een bijdrage aan de vermindering van de uitstoot van schadelijke stoffen, hij is ook tot 4 decibel stiller, wat prettig en noodzakelijk is voor een comfortabel verblijf van de bemanning.”

  Directeur Jan Fransen van Stichting Green Award vindt Jooren Scheepsschroeven “een mooie toevoeging aan onze groep incentive providers, vooral omdat Jooren zelf ook een innovatie heeft ontwikkeld die bijdraagt aan verduurzaming van de scheepvaart. Ik ben blij met Jooren en de ‘Groene Schroefrand’, want iedere druppel brandstofbesparing is een bijdrage aan een beter klimaat en milieu.”

  Veiligheid en vergroening

  Green Award Binnenvaart zet zich gezamenlijk met zo’n 900 binnenvaartondernemers en een groep van ruim vijftig havens, toeleveranciers en dienstverleners in om de veiligheid en vergroening van de binnenvaart te stimuleren.

  Green Award Binnenvaart is afgeleid van Green Award voor de zeevaart, dat in 1994 is opgericht en wereldwijd schepen en rederijen certificeert op het gebied van kwaliteit, veiligheid en milieu. Green Award werkt op non-profit basis met een uitdagend programma van eisen, gecombineerd met een systeem van inspectie, certificatie én beloning.

   

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -