Jeanneau opent showroom op Flevo Marina

0

Jeanneau heeft voor de nieuwe locatie van SkipsYachting op de Flevo Marina gekozen om een nieuwe showroom voor zijn zeil- en motorjachten in te richten. In de 650 m² grote hal zullen permanent de laatste modellen worden tentoongesteld, inclusief alle wereldprimeurs. Ook wordt er de voorraad van alle onderdelen ondergebracht.

SkipsYachting was al importeur van Jeanneau-zeiljachten. Deze week verwierf het bedrijf ook het importeurschap van het motorbotendeel van de Franse bouwer. “Een geweldige opsteker”, vindt Peter de Vries van SkipsYachting. “Zo is het plaatje compleet. We zijn net verhuisd van onze vestiging in Stavoren naar Lelystad. Dit omdat Lelystad midden in het land ligt en dus gemakkelijker bereikbaar is. Bovendien ligt het vlak bij Schiphol.”

De nieuwe Jeanneau Sun Odyssey 379 is één van de wereldprimeurs die straks in de showroom zullen liggen. 

“Van het één kwam het ander. Wij hadden al langer het plan om onze zeiljachten in een centraal in het land gelegen showroom te presenteren en Jeanneau had precies hetzelfde idee. Toen we ook het importeurschap van de motorjachten kregen, was het een eenvoudig optelsommetje.”

Lelystad wint van Düsseldorf
De showroom moet half oktober zijn ingericht en is vanaf die tijd zes dagen in week voor het publiek toegankelijk. Elke maand is er een open weekend, waardoor hij in die week alle dagen geopend is. De bedoeling is dat er permanent tussen de tien en vijftien zeil- en motorboten liggen.

Met het wegnemen van de vlaggen en daarmee het presenteren van de Jeanneau Sun Odyssey 379 (wereldprimeur), is het centrum officieel geopend. Vlnr: directeur Peter de Vries van SkipsYachting en Flevo Marina, Martin Schemkes, verkoopleider Noord-Europa van Jeanneau, en verkopers Mark Visser en Lesley Nierop van Flevo Marina. 

Flevo Marina biedt ook volledige jachtservice-faciliteiten zoals de inbouw van een boegschroef, het leggen van een teakdek en zelfs de volledige stoffering van een schip behoort tot de mogelijkheden. Ook dat is voor Jeanneau een belangrijke reden om voor Flevo Marina te kiezen. Martin Schemkes, verkoopleider voor Noord-Europa zegt: “We hebben een tijdlang gedacht aan Düsseldorf. Dat ligt centraal, maar daar is het vaargebied niet zo uitgebreid als hier. Vanuit Lelystad zit je meteen op het IJsselmeer. Belangrijk was ook dat het een eigen vliegveld heeft, niet ver van Schiphol ligt en dat Flevo Marina alle mogelijke diensten biedt. Tot aan een complete refit aan toe.”
“Samen met SkipsYachting zullen we er voor zorgen dat de hal constant gevuld is met de laatste modellen en we hebben alle vertrouwen in een goede samenwerking. Niet voor niets ligt de Jeanneau Sun Odyssey 379 hier als wereldprimeur om komt straks ook de nieuwe NC 9 hier naartoe.”

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.