- Advertentie -
- Advertentie -
HomeRubriekVeel evenementen zijn verzet

Veel evenementen zijn verzet

- Advertentie -

Delen

Veel publieke evenementen, waar ook het BVB bij aanwezig zou zijn of die het mede organiseert, zijn vanwege corona uitgesteld of geannuleerd. Een klein overzicht van wat nu bekend is:
• De beurs Maritime Industry die 12, 13 en 14 mei plaats zou vinden in de Evenementenhal in Gorinchem, wordt verplaatst naar 13, 14 en 15 oktober.
• De Dag van de Binnenvaart op 6 juni wordt verplaatst naar later dit jaar of volgend jaar.
• Het Navingo Career Event dat op 28 mei in de Onderzeebootloods zou worden georganiseerd wordt verplaats naar 27 en 28 oktober en wordt samengevoegd met een ander event van Navingo: de Offshore Energy Exhibition & Conference. Deze vindt plaats van 26 tot en met 29 oktober 2020 in de Rai Amsterdam. Het Binnenvaart Paviljoen zal in eenzelfde vorm doorgang vinden.
• De Havendagen Werkendam van 3 en 4 juli worden uitgesteld naar volgend jaar.
•De Zeeuwse Havendag op 27 juni gaat niet door en wordt verzet naar volgend jaar

Logistiek advies

In de tussentijd zit het BVB niet stil. De logistieke adviseurs van het BVB zijn actief in diverse projecten binnen Maatwerk Voorlichting Binnenvaart. Zo is het BVB nu, in samenwerking met evofenedex, aan de slag in Gelderland. Dit project richt zich op het stimuleren van de inzet van de binnenvaart door het lokale bedrijfsleven, groot en klein. En niet zonder succes. Sinds de start van het project zijn er diverse bedrijven overgestapt, met name in het mkb. Op dit moment worden nog de laatste business cases voor verladers uitgewerkt en diverse acties opgevolgd.

Daarnaast is het BVB betrokken bij het programma Lean and Green Off-Road dat wordt uitgevoerd door Connekt. Lean & Green Off-Road wil via een regionale aanpak meer synchromodaal vervoer van en naar Nederland bewerkstelligen om zo ruimte te creëren op de wegen en een betere doorstroming van het personenverkeer en het binnenlandse wegvervoer.
Het BVB geeft bij dit project invulling aan de binnenvaartvoorlichting. Vanuit de regio’s worden nu kansrijke lading­stromen voor de binnenvaart in kaart gebracht en wordt gekeken hoe die het beste begeleid kunnen worden.

Binnenvaartagenda 2021

En verder is het BVB achter de schermen samen met Skrid Media gestart met de eerste voorbereidingen voor de Binnenvaartagenda 2021. Het BVB coördineert altijd de bijdrage vanuit de gezamenlijke binnenvaartorganisaties. Ook verzamelt het BVB uiteenlopende nuttige en praktische informatie voor ondernemers die wordt opgenomen in de agenda. In het najaar wordt de agenda uitgebracht en ontvangen sponsoren van het BVB een exemplaar.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -