- Advertentie -
- Advertentie -
HomeIngezonden mededelingIs het gebruik van een waterontharder zinvol?

Is het gebruik van een waterontharder zinvol?

- Advertentie -

Delen

Aangeboden door 10topest.nl

In een samenleving waar technologie en vooruitgang steeds meer de bovenhand nemen, kunnen de kosten soms hoog oplopen. Tegenwoordig vind je in alle huishoudens minstens één wasmachine, vaatwasmachine, koffiezetapparaat en dergelijke meer. Deze apparaten zijn vaak behoorlijk prijzig waardoor het de moeite loont om ze zo goed mogelijk te onderhouden. Want enkel en alleen een correct onderhoud kan ervoor zorgen dat deze toestellen een lang leven beschoren zijn. Ga daarom tijdig op zoek naar een kwalitatieve waterontharder.

Wat is een waterontharder nu precies?

Misschien heb je er wel al eens van gehoord, of misschien ook niet; toch is het een handig en veelzijdig apparaatje dat meer goed dan slecht doet. De moeite waard dus om er toch maar even dieper op in te gaan.

Zo blijkt een waterontharder in de meeste gevallen behoorlijk compact en relatief licht van gewicht te zijn, wat het handig maakt in gebruik en eenvoudig om te installeren. Ondanks zijn unieke compactheid levert hij toch een mooie prestatie die niet alleen onze waterleidingen maar ook diverse apparaten die op deze leidingen aangesloten worden, ten goede komt.

De belangrijkste functie van een waterontharder is het water, dat door de waterleidingen en/ of apparaten stroomt, zachter te maken zonder dat noodzakelijke mineralen en vitaminen daarbij verloren gaan. Dat betekent dus dat een waterontharder bacteriën en eventuele kalkvorming in de leidingen zal aanpakken, wat resulteert in een positief effect op diverse vlakken.

Welke meerwaarde biedt een dergelijk apparaat?

Waterontharders zorgen er dus in eerste instantie vooral voor dat het water zachter wordt door eventuele kalkvorming en/ of bacteriën aan te pakken. Het zal je dan evenmin verwonderen dat dit op diverse vlakken een positieve uitkomst kan én zal hebben.

Indien je een waterontharder ter hoogte van de watermeter plaatst, dan kan deze het water dat door de waterleidingen loopt alvast onder handen nemen. Zelfs wanneer er reeds sprake is van enige kalkaanslag, dan wordt dit met behulp van een dergelijk apparaatje in een mum van tijd aangepakt. Wat op zich dan weer een positief effect teweeg brengt ten opzichte van alle apparaten die op dezelfde waterleiding zijn/worden aangesloten. Denk maar aan de vaatwasmachine, de wasmachine of zelfs het koffiezetapparaat. Daarnaast bestaan er ook ontharders die specifiek bedoeld zijn om rechtstreeks in de vaatwasmachine, koffiemachine of wasmachine te plaatsen.

Positieve invloed op de energiefactuur of niet?

Kalk tast niet alleen de leidingen en de machines aan, maar vreet jammer genoeg ook heel wat energie. Wanneer toestellen en/ of leidingen aangetast zijn door kalk, moeten ze namelijk meer energie ‘verspillen’ om te blijven functioneren, wat logischerwijze resulteert in hogere energiekosten.

Met andere woorden, door de kalkaanslag te verminderen of zelfs in bepaalde gevallen geheel te voorkomen, kun je er eveneens voor zorgen dat het energieverbruik naar beneden gaat. En aangezien een lager energieverbruik gelijk staat aan een lagere energiefactuur, zul je dit op een positieve manier voelen aan het einde van elke maand.

We kunnen en zullen natuurlijk niet ontkennen dat bepaalde waterontharders ook behoorlijk duur geprijsd zijn, wat voor sommige klanten misschien een drempel of struikelblok zou kunnen zijn. Anderzijds voorkomen ze kalkvorming en bijgevolg onherroepelijke schade aan leidingen en diverse huishoudtoestellen. Kortom, het is soms beter om te investeren in een duurdere maar kwalitatieve waterontharder die vervolgens bijdraagt aan de duurzaamheid van de leidingen en de aangesloten apparaten.

ISO-certificaat

Indien je overtuigd bent van de efficiëntie van de waterontharder, dan raden wij jou aan om uit te kijken naar een exemplaar dat voorzien is van het ISO-keurmerk. Op die manier ben je niet alleen verzekerd van de werking maar ook van de veiligheid en het gebruiksgemak.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -