Inloopavond Meppelerdiepsluis

0
(foto RWS)

Rijkswaterstaat organiseert samen met aannemer Combinatie Strukton-Reef (CSR) een inloopavond over de ombouw van de Meppelerdiepsluis. De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 7 december in hotel Zwartewater (adres: De Vlakte 20, Zwartsluis) en duurt van 19.30 tot 21.00 uur.

Wethouder Visserman van de gemeente Zwartwaterland opent de bijeenkomst. Vervolgens kunnen belangstellenden voor uitleg en met vragen terecht bij medewerkers van Rijkswaterstaat en CSR. Er is vrije inloop tussen 19.30 en 21.00 uur.

 

Schutsluis

Rijkswaterstaat bouwt de Meppelerdiepsluis om van keersluis tot schutsluis. Dankzij een schutsluis kan de scheepvaart het hele jaar veiliger en zonder stremmingen van en naar Meppel varen. De nieuwe sluis is breder en dieper dan de huidige. Tevens zorgt de sluis voor betere bescherming tegen overstromingen.

Het werk aan de Meppelerdiepsluis is eind 2017 gereed. Het bedieningsgebouw en de bestaande brug in de Hasselterdijk (provinciale weg N331) zijn in 2015 vervangen. In 2016 zijn sloopwerkzaamheden verricht, is de nieuwe sluisdeur geplaatst en zijn voorbereidingen voor de definitieve bruglocatie uitgevoerd.

 

foto: RWS

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.