- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsIn november twee weekends gedeeltelijke stremming Beatrixsluis

  In november twee weekends gedeeltelijke stremming Beatrixsluis

  - Advertentie -

  Delen

  Van vrijdag 2 november 20.00 uur tot en met zaterdag 3 november 24.00 uur en van vrijdag 9 november 20.00 uur tot en met zondag 11 november 18.00 uur voert Sas van Vreeswijk in opdracht van Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden uit aan de Prinses Beatrixsluis. Tijdens de werkzaamheden is steeds maar één van de twee kolken beschikbaar voor de scheepvaart.

  Het gaat in beide weekenden om onderhoudswerkzaamheden aan de hefdeuren, steeds aan één sluiskolk tegelijk. Het weekend van 2 november wordt gewerkt aan de westelijke kolk. Het weekend van 9 november wordt er gewerkt aan de oostelijke kolk. Het gaat om algemeen onderhoud van de hefdeuren, zoals schoonmaak, en herstel van de ijsbestrijdingsmechanismen.
  De geplande werkzaamheden kunnen bij slechte weersomstandigheden worden uitgesteld.

  Langere wachttijden

  Schippers moeten tijdens deze stremmingen rekening houden met een langere wachttijd. Die kan tot meerdere uren oplopen. Er worden geen extra wachtplaatsen gecreëerd; de overnachtingsplaatsen blijven tijdens de stremming gewoon in gebruik. Als de werkzaamheden eerder klaar zijn, stelt Rijkswaterstaat de kolk eerder open voor de scheepvaart.

   

  3e kolk

  De Prinses Beatrixsluis is de grootste monumentale binnenvaartsluis van Nederland en ligt in het Lekkanaal. Dit kanaal is de belangrijkste rechtstreekse verbinding tussen de havens van Rotterdam en Amsterdam. Omdat steeds meer en steeds grotere schepen het Lekkanaal gebruiken, dreigt de Prinses Beatrixsluis een knelpunt te worden. Daarom werkt Sas van Vreeswijk op dit moment in opdracht van Rijkswaterstaat aan de bouw van de 3e kolk Beatrixsluis en de verbreding van het Lekkanaal.

  foto: Rijkswaterstaat

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -