- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsILT gaat "op volle sterkte" verbod varend ontgassen handhaven

ILT gaat “op volle sterkte” verbod varend ontgassen handhaven

- Advertentie -

Delen

Vandaag, maandag 1 juli, is in Nederland fase I van het verbod op varend ontgassen ingegaan. De Inspectie Leefomgeving en Transport meldt in een persbericht “op volle sterkte te gaan handhaven” op naleving van het verbod.

“Wie het verbod op varend ontgassen overtreedt, kan maatregelen verwachten”, waarschuwt de ILT. Die “handhaaft het verbod en treedt, als bestuursorgaan, op tegen onder andere de verladers als de ontgassingsverboden niet worden nageleefd.”

Boetes beginnen bij 30.000 euro

Dat doet de ILT bestuursrechtelijk en strafrechtelijk met onder andere boetes en dwangsommen. Bij de eerste overtreding wordt een dwangsom opgelegd van 30.000 euro. Bij de tweede overtreding gaat dat bedrag omhoog naar 40.000 euro en bij de derde en daaropvolgende dwangsommen moeten verladers 50.000 per keer betalen.

Om het verbod te kunnen handhaven heeft de ILT opgeschaald naar een team van in totaal tien inspecteurs. Ook worden in de komende periode extra mobiele sets van drones en eNoses (sensoren die giftige dampen ruiken) gereed gemaakt om in te zetten voor de controles door het hele land. Later wordt het bestaande eNose-netwerk verder uitgebreid.

Drones

Senior-inspecteur Kees Kievit zegt in het persbericht: “Om goed te kunnen handhaven, moet de inspectie overtredingen opsporen. Dat doen we op de vaarwegen onder andere met drones. Het betreft hier dan extra belastende informatie die de drone ophaalt als bewijslast. Meldingen vanuit de sector, omwonenden en de bestaande eNoses helpen ons daarnaast om overtreders snel op te sporen.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -