ILT blaast varen zonder juiste certificaat op

0

Volgens de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) houden lang niet alle schippers zich aan wat volgens het certificaat van hun schip is toegestaan. De ILT maakt bekend dat zij de afgelopen tijd tegen drie binnenschepen moest optreden voor het varen zonder juiste certificaten.

Elke overtreding is er één te veel. Maar drie is niet echt een aantal om meteen te doen alsof het om een wijdverbreide praktijk gaat. Met het persbericht stelt de inspectiedienst de binnenvaart onnodig in een slecht daglicht.

Op open zee

Twee schepen beschikten over papieren voor de binnenvaart terwijl zij op open zee voeren. De schippers konden geen certificaat van deugdelijkheid tonen waarmee op open zee mag worden gevaren. Zij waren alleen in bezit van een zogenaamd Communautair Binnenvaart-certificaat voor Binnenschepen (CBB). Dit CBB is, zoals de naam zegt, alleen geldig op binnenwateren. De technische eisen die aan zeegaande schepen worden gesteld, zijn zwaarder.

Het derde schip voer ’s nachts zonder daarvoor gecertificeerd te zijn. Het was daarnaast ook nog onderbemand.

 

Stilleggen

De ILT stimuleert en bewaakt de naleving van wet- en regelgeving voor professioneel vervoer over water. Bij constatering van niet naleving kan de ILT op verschillende wijze interveniëren. De getroffen maatregelen variëren van het stilleggen van een schip tot het aanzeggen van een proces-verbaal.

 

Wilt ur reageren? Mail dan naar redactie@binnenvaart.krant.nl.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.