- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsHonderden evacués op het water bij LIVEX

Honderden evacués op het water bij LIVEX

- Advertentie -

Delen

Honderden passagiers die geëvacueerd worden van een ferry en veilig naar land worden gebracht: dat staat te gebeuren bij de oefening LIVEX. Tijdens deze grootschalige evacuatieoefening op zaterdag 25 mei 2019 werken verschillende organisaties samen om de opvarenden van de P&O-ferry Pride of Hull in veiligheid te brengen. Daarbij worden meerdere schepen, reddingboten, helikopters en een vliegtuig ingezet.

Tijdens de LIVEX trainen de Kustwacht, Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), het Havenbedrijf Rotterdam en andere ketenpartners een massa-evacuatie van een ferry. Het doel is naast het trainen van de eigen vaardigheden om met elkaar te oefenen en ervoor te zorgen dat iedereen zijn rol weet bij een massa-evacuatie op zee. Hierdoor leveren de hulpdiensten een belangrijke bijdrage aan de maritieme veiligheid.

Ministers

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat), minister Ank Bijleveld (Defensie) en minister Ferdinand Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) bekijken het evacuatieproces vanaf het water en aanschouwen daarna de hulpverlening op het land in de Berghaven. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is beleidsverantwoordelijk

voor de maritieme hulpverlening, Defensie is de beheerder van de Kustwacht en onder Justitie en Veiligheid valt de rampenbestrijding op het land.

Tweede Maasvlakte

De LIVEX speelt zich af op de Tweede Maasvlakte, rondom de Berghaven in Hoek van Holland en op Rotterdam The Hague Airport. De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond richt in de Berghaven een opvanglocatie in. Vanuit het Kustwachtcentrum in Den Helder wordt de evacuatie op het water gecoördineerd.

De verschillende deelnemers aan de oefening proberen de overlast voor omwonenden en omringende bedrijven zoveel mogelijk te beperken. Toch valt geluidshinder niet uit te sluiten. Ook kan hinder door golfslag ontstaan bij (binnenvaart)schepen die liggen afgemeerd aan de kades bij de Antarcticaweg en de aan de andere kant van het water gelegen containerterminal  van Hutchison Ports ECT Euromax. De reddingboten die aan de oefening meedoen, doen hun uiterste best zo min mogelijk golfslag te creëren.

Kijk voor meer informatie op www.reddingopzee.nl.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -