- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsHoe veilig voelt u zich op de kruising Hollandsch Diep-Dordtsche Kil?  

Hoe veilig voelt u zich op de kruising Hollandsch Diep-Dordtsche Kil?  

- Advertentie -

Delen

Rijkswaterstaat heeft het afgelopen jaren maatregelen genomen om het kruispunt Hollandsch Diep/Dordtsche Kil veiliger te maken. Om kennis te nemen van de ervaring van verkeersdeelnemers houdt Rijkswaterstaat een enquête.  

De kruising Hollandsch Diep – Dordtsche Kil is één van de drukst bevaren stukjes vaarwater van Nederland. Ondanks dat gebeuren hier weinig ongelukken. Toch dringen de omliggende gemeenten en de veiligheidsregio’s aan op verbetering van de veiligheid, omdat als het fout gaat,  de gevolgen groot kunnen zijn. Zeeschepen, binnenschepen en jachtjes varen hier op korte afstand van elkaar. Een deel van de schepen vervoert gevaarlijke stoffen. En pal aan het water ligt de chemische industrie van Moerdijk.

De maatregelen betreffen:

  • de borden op de Moerdijkbruggen zijn aangepast, om duidelijk te maken door welke brugopeningen de beroeps- en recreatievaart kan varen;
  • de betonning van de nevengeul is aangepast om te stimuleren dat de recreatievaart in de nevengeul gaat varen;
  • er is een app ontwikkeld, waarmee de recreatievaart zonder gebruik te maken van AIS kan zien waar het verkeer zich op het kruispunt bevindt.
  • De organisatie ‘Varen doe je samen’ heeft op haar site met een infographic uitgebreid over de kruising gecommuniceerd.

Verder zijn er enkele kleinere maatregelen uitgevoerd. Om het effect van de maatregelen te meten peilt Rijkswaterstaat vijf jaar lang jaarlijks de veiligheidsbeleving bij de gebruikers. Welke factoren zorgen voor onveilige situaties? Wat kan beter? Wat werkt goed? Kantar Public voert in opdracht van Rijkswaterstaat een onderzoek uit onder vaarweggebruikers naar de veiligheid.

Deelnemen aan deze enquête kan tot 31 augustus door de online vragenlijst in te vullen via deze link.

Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 5 á 10 minuten. Let erop dat u de vragenlijst in één keer invult zonder tussendoor te pauzeren. U kunt meedoen aan de enquête.

foto: Het Hollandsch Diep (Aerovista Luchtfotografie) 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -