- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuws“Hoe langer je kijkt, hoe meer je ziet”

“Hoe langer je kijkt, hoe meer je ziet”

- Advertentie -

Delen

Willem Eerland opende vrijdag 29 september de expositie van Willem Eerland. De naamgenoten zijn neven. “Maar ik heb geen schildertalent”, zei de directeur van Eerland Shiprepair.

“Ik vind het heel knap wat Willem allemaal kan. Hij heeft een heel eigen stijl. Knap hoe hij tot in de kleinste details alles natuurgetrouw weergeeft. Van het zeetje over de boei tot aan de scheepshond. Hoe langer en vaker je naar zijn schilderijen kijkt, hoe meer je ziet.”

“Als kind zat hij vroeger al altijd te tekenen”, herinnerde de werfdirecteur zich. “Al was het maar op een hoekje van de krant.”

 

Zeilschepen, sleepboten en havengezichten

The Maritime Paintings of Willem Eerland is te zien In Galerie Kinderdijk in zijn woonplaats Nieuw-Lekkerland. Eerland (1950) is een bekende maritieme schilder. De oud-directeur van Veerdienst Schoonhoven vereeuwigt bij voorkeur zeilschepen, sleepboten, klassieke en moderne jachten en havengezichten. Ze zien er verraderlijk echt uit, vertellen een verhaal en laten zien dat Eerland uit liefde voor de scheepvaart schildert.

Op de expositie hangen ook enkele schilderijen van koeien en paarden. Plus een paar werken van zijn dochter Carolina. Haar dierenschilderijen laten zien dat zij het talent van haar vader heeft geërfd.

Galerie Kinderdijk is gevestigd aan de Planetenlaan 11D in Nieuw-Lekkerland. Kijk voor openingstijden en informatie op www.artgallerykinderdijk.nl.

Boek

Gelijktijdig met de opening van de expositie verscheen het boek The Maritime Paintings of Willem Eerland. Dat wordt in eigen beheer uitgegeven en is te koop bij Tableau Maritime Cards. Bestellen kan via [email protected] of (0184) 68 48 84. De prijs is € 19,95 ( exclusief € 4,95 verzendkosten).

 

foto boven (vlnr): schilder Willem Eerland, zijn dochter Carolina en neef Willem Eerland.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -