- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsHGK ziet overslag groeien

HGK ziet overslag groeien

- Advertentie -

Delen

De Häfen en Güterverkehr Köln AG (HGK) heeft 2016 afgesloten met een mooi financieel resultaat. De overgeslagen goederenvolumes stijgen.

Tot HGK behoren de neska-groep, binnenvaartbedrijf HTAG en RheinCargo, de samenwerking tussen de havens van Keulen, Neuss en Düsseldorf. In deze havens is vorig jaar 28 miljoen ton overgeslagen. Dat was 4,4 procent meer dan in 2015. Het transport- en overslagvolume van neska, HTAG en RheinCargo samen bedroeg 71 miljoen ton.

“We zetten sterk in op binnenvaart en spoor”, aldus HGK-bestuurslid Wolfgang Birlin. Daarbij had het spoorvervoer vorig jaar veel last van de scherpe concurrentie met het wegvervoer als gevolg van de lage dieselprijs. Het door RheinCargo vervoerde spoorvolume daalde met 4,2 procent naar 22,4 miljoen ton.

 

Deutz-haven

Met de overname van de neska-groep, inclusief een reeks terminals en vestigingen langs de Rijn en op andere locaties in Duitsland,  heeft HGK eind 2015 haar spoor- en binnenvaartactiviteiten versterkt. In 2016 is de organisatie geoptimaliseerd en is de dienstverlening van neska en HTAG beter op elkaar afgestemd.

Zowel neska als HTAG boekten goede financiële resultaten. De HGK sloot het boekjaar af met een recordresultaat van 8,1 miljoen euro. De verkoop van terreinen in de haven Keulen-Deutz speelde hier een belangrijke rol in. De goederenhaven Deutz wordt herontwikkeld tot een stadswijk. Nog tot 2020 worden er goederen overgeslagen.

 

Foto: De haven Keulen-Deutz. Hier worden vanaf 2020 geen goederen meer behandeld. (foto HGK)

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -