HGK breidt vloot verder uit

0
Op 9 februari is het contract voor de bouw van de GAS 95 ondertekend. Vlnr: Nikolaus Schellenberger (HGK Shipping), Marcel Zweers (TeamCo) en Tim Gödde (HGK Shipping). (foto HGK Shipping)

HGK Shipping heeft bij TeamCo Shipyard een nieuwe gastanker besteld. De GAS 95 wordt geoptimaliseerd voor laag water en krijgt een dieselelektrische aandrijving. Het schip wordt in de tweede helft van 2023 in gebruik genomen en gaat varen tussen de ARA-havens en het Rijngebied.

Met een lengte van 110 meter en een breedte van 11,45 meter kan de gastanker ook op de kanalen worden ingezet. Slimme technologie beperkt zowel het brandstofverbruik als de uitstoot.

Meer schepen

Nog dit jaar gaat HGK Shipping de GAS 96 in opdracht geven. De komende jaren worden de GAS 97 tot en met GAS 100 gebouwd. Verder komt dit jaar de Synthese 18 in de vaart, een duurzame tanker voor vloeibare chemicaliën. Er zijn ook nog twee duurzame type C-tankers in aanbouw.

Het gaat bij elkaar om een forse vlootuitbreiding, met aandacht voor duurzaamheid en klimaatverandering. “Perioden van laagwater vaker gaan optreden”, klinkt het bij HGK Shipping. “Met deze schepen kunnen we de industrie van grondstoffen blijven voorzien.”

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.