- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsHbR helpt Vlaardingen bij ontwikkeling havengebied

HbR helpt Vlaardingen bij ontwikkeling havengebied

- Advertentie -

Delen

Havenbedrijf Rotterdam gaat Vlaardingen helpen bij de ontwikkeling van het havengebied van de buurgemeente. Wethouder Ruud de Vries van Vlaardingen en president-directeur Allard Castelein van het HbR ondertekenden daarvoor deze week een intentieverklaring. De overeenkomst is het sluitstuk van het gezamenlijke onderzoek dat beide partijen in 2013 hebben gedaan.

Allard Castelein (links) en Ruud de Vries ondertekenden de intentieverklaring dinsdag 10 juni. (foto Roel Dijkstra)

HbR en Vlaardingen gaan een gezamenlijke langetermijnvisie opstellen en bestuderen ‘wat zij voor elkaar kunnen betekenen bij de ontwikkelingen in het Vlaardingse havengebied’. Het gaat onder meer om onderzoek naar de commerciële mogelijkheden voor havengerelateerde activiteiten en om de marketing en branding van het Vlaardingse havengebied en de Rivierzone als onderdeel van de Rotterdamse haven.

Havenmeester
Deze intentieverklaring past in de ambitie uit de Rotterdamse Havenvisie 2030 voor een gezamenlijke ontwikkeling van de haven- en industriecomplexen van het Rijnmondgebied. Het Havenbedrijf speelt al langer een rol in de Vlaardingse havens. Zo houdt de Divisie Havenmeester al sinds jaar en dag toezicht op de orde en veiligheid in de Vlaardingse havens en int het Havenbedrijf Rotterdam voor de gemeente Vlaardingen de havengelden die bezoekende schepen betalen.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -