Harlingen bouwt nieuwe steiger voor cruisevaart

0
(foto Jitze Hooghiemstra)

Heuvelmans Ibis begint deze week met het plaatsen van de palen voor de drijvende steiger in de Willemshaven in Harlingen. De steiger wordt vanaf maart 2018 ingezet voor het aanmeren van zee- en riviercruiseschepen en schepen van de bruine vloot.

Enkele delen van de steiger zijn ondertussen in Harlingen gearriveerd. Ze liggen opgeslagen bij Nesta in de Industriehaven. Daar worden alle delen samengesteld tot de uiteindelijke steiger.

Begin februari wordt de steiger via het water naar de uiteindelijke ligplaats in de Willemshaven gevaren. Voor de start van het nieuwe watersportseizoen in 2018 moet de steiger klaar zijn voor gebruik.

 

180 meter lang

De gemeente Harlingen gaf Heuvelman Ibis uit Delfzijl afgelopen voorjaar opdracht voor de bouw van de 180 meter lange steiger. Die maakt het straks voor langere cruiseschepen Harlingen aan te doen. De bruine vloot krijgt met de steiger een gebruiksvriendelijke op- en afstapplaats voor gasten.

In de steiger wordt ongeveer 53 kuub FSC azobé hout verwerkt. Ook is er 735 ton aan staal nodig.De steiger komt te drijven op twee buizen met een diameter van 2 meter.

(foto Harlingen)

De gemeente Harlingen ontving voor de bouw van de steiger subsidie uit het economische programma van de Provincie Friesland.

 

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.