Grote reünie 100 jaar Prins Hendrik Internaat

0

Het Prins Hendrik internaat bestaat dit jaar 100 jaar. Het is daarmee het oudste internaat voor schipperskinderen. Het jubileum wordt gevierd met een reünie op zaterdag 29 augustus 2015.

PHI 100 jaarVan 12.00 tot 17.00 uur zijn oud-bewoners, -medewerkers en belangstellenden van harte welkom op de Industrieweg 1B in Nieuwegein. Tijdens een feestelijk programma kunnen zij herinneringen aan hun internaatsjaren delen. Dankzij een samenwerking met Museumwerf Vreeswijk worden daar tijdens de reünie rondleidingen verzorgd voor belangstellenden.

Tijdens de reünie  zal ook aandacht geschonken worden aan het 100-jarig bestaan van Stichting Meander, waarvan het Prins Hendrik Internaat deel uitmaakt.

 

Aanmelden

Aanmelden kan door € 15,00 per persoon over te maken op rekening NL88 RABO 0161.8902.10 ten name van Stg. Meander (locatie Nieuwegein). Vermeld bij de betaling uw postcode en huisnummer. Die informatie hebben de organisatoren nodig om de toegangsbewijzen op te sturen.

Voor het inschrijfgeld krijgt men bij aankomst 5 muntjes voor een hapje, een drankje en een tastbare herinnering.

Kijk voor het programma en reünienieuws op www.prinshendrikinternaat.nl.

Heeft u nog oude foto’s, tastbare herinneringen en/of leuke verhalen? Stuur die dan op naar het Prins Hendrik Internaat, Industrieweg 1B, 3433 NL Nieuwegein. (en vermeld op de envelop ‘reunie 2015’)

 

Een van de foto's die op de reüniesite zijn geplaatst: klas 6 uit 1960.
Een van de foto’s die op de reüniesite zijn geplaatst: klas 6 uit 1960.

Kinderplein

Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis mee. Er is 29 augustus een speciaal kinderplein. In een tent worden diverse activiteiten georganiseerd.

Voor de allerjongsten (van 0 tot 4 jaar) verzorgt Prokino Nieuwegein professionele kinderopvang binnen het internaat. Wie hiervan gebruik wil maken, kan dat het beste vóór 1 juli per mail (infonieuwegein@prokino.nl) laten weten. Dat kan Prokino daar met de personeelsbezetting rekening mee houden.

 

Barbecue

Op de Museumwerf is aansluitend op de reünie voor een beperkt gezelschap (maximaal 200 personen) een gezellige barbecue. Menkan zich hiervoor (uiterlijk 9 augustus) rechtstreeks bij de werf opgeven via museumwerf@museumwerf.nl. Betaling hiervan gebeurt ook aan de werf door € 25,- over te maken op bankrekening NL79 RABO 0381.0972.77.

Sponsors

De activiteiten op 29 augustus zijn mede mogelijk gemaakt door NPRC, Shipyard Gelria, BLN-Koninklijke Schuttevaer, Administratiekantoor Postco, Oorburg Intermodaal, Marine Power Drechtsteden, Scheepstechniek Drechtsteden, Stichting Meander, Kinderopvang Prokino, Fototeam K en M, ReclameKanon, Van Vogelpoel Bloemplaza, ACCO Scheepvaartbedrijf, VOF Sympathie Shipping, en VOF van der Zijden van Duijnen en vele vrijwilligers die belangeloos hun tijd ter beschikking stellen.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.