Grote Puntbrug buiten bedrijf; scheepvaart ontzien

0

De Grote Puntbrug over het Kanaal Almelo-De Haandrik in Vroomshoop blijft open staan. Hij is daardoor afgesloten voor het wegverkeer, dat wordt omgeleid. De scheepvaart ondervindt geen hinder.

Op 19 augustus besloot de provincie Overijssel de brug buiten bediening te stellen toen na werkzaamheden aan de bedieningssoftware twijfels waren ontstaan over het mechaniek en de constructie van de brug. Nader onderzoek moet uitwijzen of verdere ingrepen nodig zijn.

‘Naar verwachting zal de brug tenminste de gehele maand september buiten gebruik blijven. De veiligheid van de weg- en vaarweggebruiker staat hierbij voorop.’ Aldus de provincie in een persverklaring.

Geen omleiding scheepvaart

Doordat de brug omhoog blijft staan, kunnen de beroepsvaart en de recreatievaart Vroomshoop gewoon passeren. De omleidingsroute voor het wegverkeer betekent dat automobilisten, vrachtwagens en fietser ongeveer 800 meter verderop het kanaal moeten oversteken. Dat is volgens de provincie te prefereren boven het dichtlaten van de brug: ‘Het alternatief, het omleiden van de scheepvaart via Eefde of Meppel, zou ingrijpender zijn. Daarom is daarvoor niet gekozen.’

 

(foto webcam www.vroomshoop.com)
(foto webcam www.vroomshoop.com)
Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.